CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comença a Terrassa la campanya per l’absolució de les persones encausades pel judici del Kork III

Divendres, 11 abril, 2008

cartell convocatòries

Del 21 al 25 d'abril es farà a Terrassa un judici contra 26 de les 32 persones que van detenir durant el desallotjament del CSO Kork III a l'any 1999. Els demanen més de 5 anys de presó pels delictes d'usurpació, desordres, atemptat a l'autoritat, danys i una falta a l'ordre públic.

A continuació us adjuntem els documents definitius de la campanya 08.
(Manifest-Folis de firmes-Escrits per enviar per fax als jutjats-Escrit de "Que pots fe tu?").

També podeu trobar el material a les webs: Kasalet.org i Kaosenlared.net


MANIFEST

STOP PENALITZACIÓ A L’OKUPACIÓ !!!

ABSOLUCIÓ PER LES 32 ENCAUSADES AL JUDICI DEL KORKIII !!!

Els propers dies 21, 22, 23, 24 i 25 d’abril, es reprendrà a Terrassa el macrojudici a 26 de les 32 persones encausades pel desallotjament del KORK III. Continua, doncs, el judici que va iniciar el mes de novembre de l’any 2003 i que s’ha interromput diverses vegades degut a les greus irregularitats durant la fase d’instrucció i a la vulneració del dret a la defensa d’alguna de les encausades.


KORK- III, obrint espais a les lluites populars.

El casal KORK-III es va okupar el 27 de setembre del 1998 pels col·lectius Acció Autònoma i Dones Anti-Sistema, i també per membres de l’Assemblea d’Okupes de Terrassa. L’okupació d’aquest centre social va durar nou mesos, en què es van realitzar activitats: exposicions, assemblees de col·lectius i accions diverses. Un edifici mort després de dècades d’abandonament va reviure i es va convertir en un espai socialitzat obert a col·lectius i persones de la ciutat.


KORK-III, la repressió i la justícia injusta.

El 17 de juny del 1999 i sense previ avís, una multitudinària dotació d’antiavalots de la Policia Nacional va desallotjar i detenir a 32 persones que ens trobàvem dins la casa. La Policia va entrar sense mostrar cap ordre de desallotjament, disparant pilotes de goma i rebentant les parets a cops de mall. Una vegada a dins, emprant com a arguments els cops, els crits, els insults i les amenaces, van separar als homes de les dones per tal de registrar-nos i, de passada, humiliar-nos. Després de fer-nos esperar a què arribessin manilles i brides per lligar-nos a totes, ens van arrossegar cap a l’exterior de l’edifici per un passadís d’impunes porres i botes. Sense poder salvaguardar la nostra intimitat, ens van fer anar caminant pel mig del carrer fins a la comissaria, a cara descoberta i lligades. Després d’esperar mitja hora més a l’entrada de comissaria i encara a la vista dels i les vianants, van tornar a separar als homes de les dones i ens van amuntegar unes poques cel·les que tenien buides a Comissaria. Durant la detenció en cap moment ens van informar quins n’eren els motius ni quins càrrecs se’ns imputaven. Tampoc van permetre el reconeixement mèdic de la gent ferida que ho demanava, anar el lavabo o l’accés a compreses per les noies que en necessitaven.

Al cap de pocs dies de sortir en llibertat les 32 persones detingudes vam presentar una denúncia al jutjat de guàrdia de Terrassa contra la Policia Nacional per les irregularitats i il·legalitats comeses durant el desallotjament i la nostra detenció. Finalment i com és habitual, el jutge va arxivar les nostres denúncies. En canvi, després d’uns anys de voltar d’un jutjat a un altre, la fiscalia va formalitzar una acusació contra les persones detingudes al KORK-III que érem majors d’edat pels càrrecs d’Usurpació i Desordres, el d’Atemptat contra l’autoritat, el de Danys i una falta a l’Ordre públic. La suma de totes les peticions de pena i multes suposa una condemna de més de cinc anys de presó per a cadascuna de les persones que ens trobaven a l’edifici durant el desallotjament. D’altra banda, aquest empresonament suposarà un fort cop pel funcionament de molts moviments socials de Terrassa: feministes, ecologistes, de contrainformació, antirrepresius, sindicals, independentistes, d’antiglobalització, d’artistes, d’okupes, ... Finalment, la condemna comportarà situacions personals plenament injustes per a 32 persones que, amb la seva lluita quotidiana han pretès aportar solucions al problema de l’habitatge, a l’especulació urbana i a la manca d’espais per a la sociabilitat i la creativitat intel·lectual i artística. En definitiva, aquest judici és un altre atac a les lluites de transformació social, és un altre judici polític.

LA REPRESSIÓ NO ENS FARÀ CALLAR !!!

PROU JUDICIS POLÍTICS, ABSOLUCIÓ PELS 32 OKUPES JA!!!

ORGANITZEM LA RESISTÈNCIA I LES LLUITES POPULARS !!!


Judici a 32 persones per lluitar contra l'especulació i la manca d'habitatge digne.
Els demanen més de 5 anys de presó. No podem permetre-ho, hem d'actuar.....

Que pots fer tu???

- Fer córrer la informació(actes de la campanya i el manifest), a través de correus electrònics, penjant-ho a pagines web, comentant-ho a amics, família, companys de feina, d'estudi,....

- Assistir i participar de tots els actes de la campanya, fer mobilitzar a gent perquè també participi dels actes.

- Recollir signatures, fer córrer els folis de firmes per tot arreu, i portar-les el dia de la manifestació (19 abril) on es recolliran totes.

- Enviar model de carta de queixa als jutjats a través del fax (nº 937336524).

- Sortir al carrer posar cartells dels diferents actes de la campanya. També distribuir-los i portar cartells a locals, instituts, universitats, biblioteques,...

- Organitzar actes al teu barri, poble, centre d'estudi, centre de treball,... Els actes poden ser diversos(fer una xerrada, repartir els manifestos, fer una acció,....)

Per aconseguir el material (fulls de firmes, cartells, model de fax,...) ho pots fer a la pagina web: www.kaosenlared.net/kork32

I per contactar amb nosaltres(per organitzar xerrades o pel que sigui) ho pots fer escrivint al correu: kork32@terrassa.mesvilaweb.cat.


Convocatòries

*dissabte 12 abril

Acte davant el solar del korkIII

18h xerrada “kork lll 10 anys després”

19h passi vídeo “dues cares d’un desallotjament”

20.30h concert

i després...sopar i festa al kasalet

*divendres 18 d'abril

Roda de premsa als jutjats a les 12h

*dissabte 19 d'abril, MANIFESTACIÓ A TERRASSA, Plaça Vella, 19h.

*dilluns 21 d’abril : INICI DEL JUDICI

Concentració cada dia a les 9.30h (mentre duri el judici)

Attached documents