CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comença el procés de mobilitzacions per aturar l’ERO de Roca

Diumenge, 1 febrer, 2009

CALENDARI DE PRIMERES MOBILITZACIONS

A partir del dia 2 de Febrer, des de les 05:30 hores, piquets en la porta d'accés a fàbrica per a impedir l'entrada de peces procedents d'altres països. (aquesta mesura es repetirà tots els dies mentre duri el conflicte)

Dia 3 de Febrer, a les 18:00 hores, Concentració a la plaça de l'Ajuntament de Gavá (Plaça Balmes s/n) i posterior manifestació pel poble amb final a les oficines de ROCA.

Dia 4 de Febrer, de 13:00 a 14:30 hores, Concentració en les portes d'accés a fàbrica a l'entrada i sortida dels torns de treball i posterior marxa cap a l'edifici d'oficines.

Sense data, marxa dels treballadors/es dels tres centres afectats a Barcelona, amb concentració a les oficines centrals de ROCA.

EN QUINA SITUACIÓ ENS TROBEM

Després de finalitzar la segona ronda de reunions amb l'Empresa, els avanços en la negociació són escassos, sobretot en el punt principal en el qual es basaven les peticions dels treballadors, GARANTIES D'ACTIVITAT INDUSTRIAL I OCUPACIÓ, sobre aquest punt ROCA no vol adquirir cap compromís, deixant-lo tot a la confiança que la plantilla ha de tenir en la bones intencions de l'Empresa.

Els punts exigits en els quals ROCA si adquireix de moment compromisos són:

1 . Garantia de percebre l'import íntegre de les pagues extres.

2 . Eliminar la regulació mitjançant reducció horària de jornada i canviar-la per regulació per dies complets, quedant pendent de matisar com es realitzaria.

3 . Ampliar el període de consultes fins al 13 de febrer.

Sobre altres punts importants en la negociació queda encara per avançar en l'exigència que cap fàbrica sofrís un tancament total encara que l'empresa proposa que si al final acceptarà la rotació de les plantilles d'aquestes fàbriques (Alcalá d'Henares i Guadaira i a Gavá la de Javas) al 50% això hauria de passar per ampliar el temps de durada previst per a l'ERO, proposant fixar-lo en 14 mesos i rebaixar l'import econòmic destinat a la complementació de la prestació per atur, ja que segons ella si no és tancament total, li representa augmentar els costos.

Sobre l'exclusió de treballadors majors de 55 anys, treballadors que hagin estat afectats per expedients anteriors i jubilats parcials i els seus corresponents rellevistes, l'empresa respon la seva intenció de no excloure a cap d'aquests col·lectius.

Tampoc ha estat possible fins a la data adquirir el compromís de l'empresa de limitar la vigència de l'ERO com a màxim fins al 31 de desembre d'aquest any.

A la petició que es facilitin les dades econòmiques, l'empresa respon que com els motius al·legats per a l'ERO no són econòmics, no veu necessari lliurar-les.

Sobre el tema del complement econòmic, l'empresa va posar en la taula la seva primera oferta, en la qual oferia dues possibilitats:

1. Complementar fins al 77% dels nostres salaris.

2. Complement lineal de 162 euros bruts per a totes les categories.

Aquesta irrisoria oferta seria encara més baixa si al final s'aconseguís que totes les fàbriques tinguessin una afectació rotativa, ja que el presumpte cost de mantenir-les obertes recauria en la butxaca dels treballadors.

VALORACIÓ

Davant aquesta situació, i després de l'Assemblea d'afiliat/des, CGT manté la seva posició d'exigir a l'empresa la retirada de l'ERO, de forma immediata i assumeix l'encapçalament de les mobilitzacions que s'han de realitzar, creiem que ja és hora d'iniciar accions contundents de rebuig a l'ERO, i amb el suport dels treballadors estem disposats a posar tota la carn a la graella.

Amb això no volem excloure a cap Sindicat, ni fomentar la divisió, és més tendim la mà perquè ells també participin i fomentin més accions de lluita, han de reaccionar i no confiar tan sols en la negociació, hem de mostrar a l'empresa una posició de força i aquesta posició solament s'aconsegueix des de la lluita en el carrer i estenent-la a altres col·lectius.

Sobre aquest assumpte, CGT ha acordat iniciar accions aquest dilluns sent la primera d'elles la que ja duen dies fent els companys d'Alcalá d'Henares i Guadaira, organitzar piquets en la porta d'entrada de camions i impedir que entrin els que continguin peces fabricades fora d'Espanya.

Informem també que davant la negativa d'UGT i CCOO (Gavá) a convocar una Assemblea informativa, la CGT emplaça a la plantilla a les 14:15 hores, a les portes de fàbrica, a una assemblea en la qual aclarirem els dubtes i escoltarem les propostes de mobilització que la plantilla està en disposició d'assumir.

Això ha de ser el principi d'aquest conflicte, els treballadors de ROCA ens hi juguem molt i hem de conscienciar-nos de la vital importància d'organitzar-nos i mobilitzar-nos, però també hem d'implicar a la ciutadania en general als treballadors de les empreses auxiliars, als comerciants ….. Ja que al final tots patirem les conseqüències d'aquest ERO, i és necessari lluitar tots junts per a retirar-lo.

“L'ÚNICA BATALLA PERDUDA, ÉS LA QUE NO ES COMENÇA”

Salut i ocupació

Secció Sindical CGT Roca

www.cgt-roca.com