CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comitè de vaga registra a Agroxarxa disposició diàleg obert i sol.licitud reunió per abordar conflicte per l’ERO temporal a 176 treballadors/es

Dijous, 15 maig, 2014

Roda de premsa a Lleida

DIJOUS 15 DE MAIG

La participació s'ha mantingut al nivell de la resta de dies amb un increment en 2 centres de treball que ha compensat amb escreix alguna petita baixa.
Abans de finalitzar a la vaga s'ha entrat a registre pel comitè de vaga, convocada per CGT Agroxarxa, sol·licitud de reunió amb la direcció d'Agroxarxa-Unió de Pagesos per part del Comitè de vaga Agroxarxa, amb disposició diàleg obert i sol·licitud reunió per abordar conflicte per l'ERO temporal a 176 treballadors/es, oberts al diàleg a partir de les reivindicacions ja expressades des de CGT Agroxarxa:

DIMECRES 14 DE MAIG

La segona jornada de vaga ha estat un èxit ! Hem celebrat assemblea de vaga al local de CGT Lleida per posteriorment fer una concentració davant les oficines de UP Lleida, amb visita inclosa, que ha acabat amb una manifestació sorollosa amb consignes contra l’ERO, vist que a la Cambra Agrària, UP estava celebrant una roda de premsa, i pel soroll que hem, fet els periodistes han sortit per cobrir l’esdeveniment, ens han gravat i entrevistat i ens han estat trucant, per tant demà hi haurà nova cobertura mediàtica de la vaga.

Dins a la roda de premsa Jaume Pedrós Conseller Delegat del Grup UP ha declarat a Catalunya Ràdio que l’afectació de l’ERO podria baixar en determinades condicions (us adjuntem link escolteu sobre el minut 32:30 de la gravació http://www.catradio.cat/audio/813322/Catalunya-Radio-Lleida-1425-h).

La pressió de la vaga funciona !! Només queda un dia, cal mantenir-la i afegir nous companys a la mateixa !!! tots som necessaris !

Sobre la valoració de participació que ha fet la direcció, no entrarem en la guerra de xifres amb l’empresa, però quan nosaltres valorem la repercussió tenim en compte que centres de treball tancats per festa avui han portat treballadors a la vaga i a la concentració-manifestació. Per tant els % d'afectació són sobre la capacitat productiva real aquests dies de vaga, que ha quedat molt afectada !

COMPANYES I COMPANYS GRÀCIES PEL SUPORT I SEGUIMENT DE LA VAGA !! DEMÀ PER DARRER DIA TOTS A LA VAGA !! NO A L’ERO D’AGROXARXA !!

Us adjuntem la roda de premsa de presentació dels motius de la vaga convocada per CGT a Agroxarxa feta el dilluns 13 de maig a la CGT de Lleida:

:

SECCIÓ SINDICAL CGT-AGROXARXA

Èxit al primer dia de vaga a Agroxarxa. Dimecres 14 de maig concentració a la seu d'Agroxarxa Lleida

DIMARTS 13 DE MAIG

Us informem que la Vaga d'Agroxarxa esta sent un éxit a la província de Lleida. La participació mitjana és superior al 65% (Oficina de Lleida 75%, Mollerussa 75%, Balaguer 42%, Artesa 66%, Tàrrega 37%, Cervera 66% i etc), estem parant les oficines! No disposem de dades sobre la resta de territoris.

Davant l'èxit de la convocatòria, s'ha demanat a la resta de companys dels 26 centres de treball d'Agroxarxa de continuar amb la vaga prevista per tal de tirar enrere l'ERTO que afecta al 100% de la plantilla, els i les 176 treballadores d'Agroxarxa.

Avui dia 13, hem celebrat una roda de premsa i una assemblea amb els treballadors/es en vaga en la que s'ha acordat demanar a tota la resta de treballadors i seccions sindicals que s'hi sumin.

Hem quedat amb els treballadors dimecres dia 14 de maig a la CGT a les 10:00 hores del matí, a l'edifici sindical, Avda. Catalunya 2 de Lleida, 8ª planta, per agafar el material i realitzar una concentració a les 10h30 davant de la gerència d'Agroxarxa a Passeig de Ronda 3 baixos de Lleida per a què es visualitzi el conflicte laboral d'Agroxarxa-Unió de Pagesos.

Es demana a tots i totes aquelles que se sentin solidàries amb les reivindicacions dels i les terballadores d´AGROXARXA que acudeixin i participin a la concentració del dia 14 de maig.

Posteriorment acordarem les accions sindicals per la resta de jornades de vaga.

L'assemblea de treballadors/es en Vaga celebrada a la seu de CGT ha acordat demanar a tota la secció sindical d'UGT que vistes les seves manifestacions del seu comunicat d'avui contràries a l' ERTO, i vist que la vaga és també en contra de l'ERTO, que se sumin a la vaga convocada els dies 14 i 15 de maig. Ja que tots lluitem en el mateix conflicte laboral contra l'ERO temporal, us necessitem, tots som necessaris per lluitar contra l'ERO.

DEMÀ VENIU TOTS A SECUNDAR LA VAGA, quedeu amb els vostres companys d'oficina, us hi esperem !!

TOTS A LA VAGA !!! ATUREM L'ERO D'AGROXARXA !!

SECCIÓ SINDICAL CGT-AGROXARXA

Més informació:

- TWITTER CGT AGROXARXA

CGT CONVOCA VAGA A TOTA AGROXARXA PELS DIES 13, 14 I 15 DE MAIG

Agroxarxa, S.L.U. és l’ empresa de Serveis del Sindicat Agrari d’Unió de Pagesos.

RODA DE PREMSA DE CGT CONVOCATÒRIA DE VAGA A AGROXARXA

A LA SEU DE LA FEDERACIÓ INTERCOMARCAL DE LLEIDA
DE LA CONFEDERACIÓ INTERCOMARCAL DEL TREBALL
AV. CATALUNYA, PLANTA 8 (edifici "ducados")
25002 LLEIDA
TEL. 973 27 53 57
FAX 973 27 16 30

Comptarem amb la presència del Saturnino Mercader, Secretari d'Acció Sindical del SP de CGT Catalunya

DIA 13 DE MAIG, A LES 12.30H, RODA DE PREMSA

L’activitat econòmica de la mateixa es centra en la tramitació de serveis: ajudes al Departament d’ Agricultura, serveis de tramitació fiscals, laborals, enginyeria agrària… i factura al voltant de 7.500.000€ anuals; tancant amb beneficis als balanços des del 2008.

L’empresa esta repartida en 26 centres de treball arran del territori català i composta per 176 persones.

Tanmateix, tancar amb beneficis no ha suposat que els treballadors/res d’ Agroxarxa,s.l.u. no veiessin reduïdes les seves condicions laborals i salarials.

Des de fa dos anys, el sindicat ha aplicat d’una manera continuada mesures de reducció salarial i laboral dels treballadors i les treballadores.

Aquestes mesures han provocat una disminució d’un 18% del poder adquisitiu real dels treballadors i es centren en el següent:

1. Modificació Substancial de les condicions laborals basada en una reducció salarial lineal d’un 4,5% del salari.

2. Inaplicació dels increments salarials regulats i acordats al conveni col•lectiu d’ Agroxarxa, s.l.u 2008-2010.

3. Acomiadaments per causes objectives basades en previsions de pèrdues econòmiques de 6 treballadores al 2012 i 6 treballadores al 2013.

4. El 2013 es va invocar la mesura “descuelgue salarial” per intimidar, retirant-la per aconseguir la signatura d'UGT i CCOO a un nou conveni col•lectiu 2013-2014 farcit de retallades de drets laborals i salarials; CGT s'hi va oposar frontalment per ser una mesura inadequada que no corregia el problema estructural d'Agroxarxa. En aquest nou conveni es va aplicar una nova reducció permanent i lineal dels salaris del 4,8%, suprimint l’antiguitat i la prestació salarial per Llar d’Infants, amb congelació salarial 2013-2014, reduint el pagament a les baixes per malaltia sota el conveni d'oficines i despatxos (conveni sectorial de referència), i les dietes, eliminant el pagament d’hores extraordinàries, compensant en temps 1 hora de descans per hora extra.

Cap d’aquestes mesures realitzades ha sigut suficient per fer que l’empresa fos viable. Ja que el problema de fons d’aquesta, és una estructura directiva insostenible i superdimensionada no un problema de pèrdues econòmiques i de reducció de comandes serveis dels clients.

Tanmateix el sindicat Unió de Pagesos aposta per mantenir aquesta estructura i reduir les condicions laborals dels treballadors/res.

Es per això que reitera aplicar mesures pròpies de la reforma laboral i proposa fer un Expedient de Regulació Temporal d’ Ocupació per causes econòmiques i productives que es basa en una reducció d’un 30% a un 50% de la jornada laboral de 50 tècnics i administratius de producció i del 12,5% per la resta de treballadores i tots els caps i directius.

Des de la CGT denunciem que el problema de l’empresa no és conjuntural de l’exercici 2014 sinó estructural (estructura jerarquitzada). De manera que no es solucionarà per l’ aplicació d’ Expedient de Regulació Temporal d’ Ocupació, com no es va solucionar amb la modificació substancial de les condicions laborals 2012 i no es va solucionar amb la pèrdua de drets 2013.
A més a més, estem convençuts que el fet de reduir la jornada laboral dels treballador/es comportarà una reducció de ingressos per serveis. I per tant, una reducció econòmica i productiva al 2014 significa una reducció de treballadors/res al 2015.

Es per això que CGT s’oposa a aquest Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació.

AGROXARXA-UNIÓ DE PAGESOS APLICA LA REFORMA LABORAL DEL PP

Agroxarxa, principal empresa (176 treballadors) de serveis de la Unió de Pagesos (UP), està aplicant la reforma laboral del PP per retallar drets, condicions laborals i salaris, sumant-se a la moda neoliberal imperant, quan des de 2008 no tanca cap exercici amb pèrdues.

Fa 2 anys que s’estan aplicant indiscriminadament diferents mesures de la reforma laboral dins un "sindicat agrari" que va secundar les vagues generals dels darrers anys contra les reformes neoliberals que han retallat drets laborals i socials; entre elles la modificació substancial de condicions laborals de 2012 que va retallar un 4,5% dels salaris, sense respectar ni els salaris més baixos.

També es va aplicar la mesura anomenada “descuelgue salarial” saltant-se el conveni d’Agroxarxa 2008-2012 sense aplicar l’increment salarial previst en ell, ni els increments salarials del seu articulat que compensaven les pèrdues de poder adquisitiu dels anys 2009, 2010 i 2011.

S'han fet acomiadaments (6 el 2012 i 6 el 2013) amb les indemnitzacions legals mínimes, aprofitant-se de la reforma per justificar les “causes objectives”, (econòmiques i organitzatives etc.), sense tenir pèrdues al compte de resultats.

El 2013 es va invocar la mesura “despenjament salarial” per intimidar, retirant-la per aconseguir la signatura d'UGT i CCOO a un nou conveni col·lectiu 2013-2014 farcit de retallades de drets laborals i salarials; CGT s'hi va oposar frontalment per ser una mesura inadequada que no corregia el problema estructural d'Agroxarxa. En aquest nou conveni es va aplicar una nova reducció permanent i lineal dels salaris del 4,8%, suprimint l’antiguitat i la prestació salarial per Llar d’Infants, amb congelació salarial 2013-2014, reduint el pagament a les baixes per malaltia sota el conveni d'oficines i despatxos (conveni sectorial de referència), i les dietes, eliminant el pagament d’hores extraordinàries, compensant en temps 1 hora de descans per hora extra.

Cap d'aquestes retallades ha solucionat el problema estructural de fons que és l’estructura directiva superdimensionada i insostenible; per això es pretén continuar aplicant la reforma laboral del PP, per, sense pèrdues a 2013, aplicar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació concentrat sobre 50 tècnics i administratius de producció amb reduccions de jornada del 30% al 50%; sent del 12,5% per la resta de treballadores i tots els caps i directius.

Aquest ERO temporal impedeix l’assoliment dels ingressos pressupostats per 2014 i en conseqüència posa en risc tots els llocs de treball, per això la Secció Sindical de la CGT ha convocat vaga contra aquesta nova mesura.

Us adjuntem la convocatòria de vaga per totes les oficines de Catalunya. El Departament de Treball ha convocat a mediació a empresa i Comitè de vaga de CGT, el proper divendres 9 de maig a les 10h30 a Barcelona. Us animem a tot@s a participar en aquesta vaga per demanar a l'empresa que retiri la proposta d'ERO i no iniciï el període legal de consultes, i s'avingui a negociar propostes alternatives per redreçar la situació.

Atès que la convocatòria respecta i compleix absolutament tots els requisits legals exigibles, en cas que l'empresa tornés a intimidar als treballadors amb falses acusacions d'iI·legalitat, el sindicat CGT procediria a denunciar públicament per tots els mitjans i davant les instàncies oportunes per vulneració del dret fonamental de vaga dels treballadors d'Agroxarxa.

PER EXERCIR EL VOSTRE DRET DE VAGA NO HEU DE COMUNICAR RES A L'EMPRESA, SIMPLEMENT ELS DIES DE VAGA NO US PRESENTEU A TREBALLAR PER QUÈ TENIU COBERTURA LEGAL TOTAL I SI ÉS EL CAS, ACUDIU A CONCENTRACIONS O ACCIONS SINDICALS que s'organitzin a l'efecte (ja us informarem, podeu proposar el que cregueu)

RECORDEU QUE EL DRET DE VAGA ÉS UN DRET FONAMENTAL I QUE NI EMPRESA NI NINGÚ US POT ATRIBUIR RESPONSABILITAT PER LES FEINES O CLIENTS NO ATESOS O PER LES PRESENTACIONS QUE POGUESSIN QUEDAR FORA DE TERMINI.

ELS TREBALLADORS EN VAGA NO PODEN SER SUBSTITUÏTS PER ALTRES.

Salutacions i TOT@S A LA VAGA !!!

SECCIÓ SINDICAL CGT-AGROXARXA

CENTRES DE TREBALL AGROXARXA QUE COBREIG LA CONVOCATÒRIA DE VAGA DE CGT CATALUNYA:

Lleida, Mollerussa, Tàrrega, Balaguer, Artesa de Segre, Cervera, La Pobla de Segur, Solsona, Berga, La Seu d’Urgell, Bellver de Cerdanya, Vic, Manresa, Igualada, Les Franqueses del Vallès, Figueres, Torroella de Montgrí, Girona, Sant Boi de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Valls, Reus, Mòra d’Ebre, Tortosa, Agramunt

Més informació:

- E-MAIL: secciosindicalcgt2.agroxarxa@cgtcatalunya.cat

- TWITTER CGT AGROXARXA

Acta de mediació prèvia a vaga a Agroxarxa d´Unió de Pagesos:

memegenerator.es Creado con memegenerator.es