CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comité d’empresa Metro se solidaritza conductors d’autobusos i comparteix reivindicacions

Divendres, 11 gener, 2008

Barcelona, 11 ene (EFECOM).- El comité d'empresa de Metro de Barcelona s'ha solidaritzat avui amb els conductors d'autobusos de la ciutat, que han realitzat set dies de vaga en demanda de dos dies de descans setmanals, i assegura compartir les seves reivindicacions.

En un comunicat, el comité d'empresa de Metro expressa la seva "més enèrgica repulsa davant de l'actuació policial" que es va registrar en els últims dies de la vaga que, consideren, "és un "signe d'impotència" de l'ajuntament i la direcció de TMB "davant de la participació del 80% dels treballadors" en l'aturada.

Els treballadors de Metro asseguren "patir, igual que els d'autobusos, una direcció més digna de principis del segle XX que del XXI".

També es mostren en contra de l'obertura d'expedients disciplinaris, dèsset en total, oberts per TMB a conductors d'autobús durant els dies de vaga per fets greus i denuncien el tracte rebut pel treballador detingut pels Mossos d'Esquadra el passat dia 3 de gener en la cotxera de la Zona Franca.

El treballador, Teodoro C., va ser presumptament colpejat pels agents, va passar la nit en la comissaria dels Mossos de Les Corts i el fiscal va demanar presó per a ell, si bé finalment el jutge li va deixar en llibertat amb càrrecs.

Denuncien els increments de tarifes "sense cap justificació real, que malgasten els diners públics en campanyes d'imatge i obres exclusivament ornamentals, que paguen als seus directius (uns cinc-cents) quasi un 20% de la massa salarial de tots els empleats (uns 5.000)", entre Metro i Autobusos de Barcelona.

El comité d'empresa de Metro assegura que "pren bona nota de la forma totalitària que té el vicepresident executiu de TMB, Dídac Pestanya, de solucionar els conflictes". EFECOM

db/pll/jlm


elEconomista.es|elEconomista.es

Attached documents