CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

“Compte enrere per a la vaga general del 29-S”: Circular informativa del SP de CGT Catalunya amb propostes i recomanacions per al desenvolupament de la vaga general

Dilluns, 6 setembre, 2010

A tota la CGT - A tota l'Afiliació - A tots els Ens Confederals

Compte enrere per a la Vaga General del 29-S

Com organització, ja hem procedit a la convocatòria de la Vaga General per al 29 de setembre. La primera reflexió és que l'afiliació, la militància, les persones que formem la CGT i els ens orgànics que l'estructuren, hem complert amb el “full de ruta” que ens havíem marcat: La vaga general ha de ser una cosa demanada pels treballadors i treballadores, per les organitzacions sindicals i socials, per la globalitat de la societat que sofreix, per la majoria social que veu com ens ignoren en el dia a dia. Per tant, no hem arribat a aquest moment per casualitat, ni per atzar, ni en unes circumstàncies temeràries o improvisades.

Treballar per a crear les condicions adequades d'una convocatòria de vaga general laboral i social no ha estat fàcil i prova d'això és la tardança a procedir a la convocatòria esperant que es donessin les condicions mínimes de suports perquè la vaga sigui un èxit. Sens dubte, el model de desmobilització i de pacte al que ha estat sotmès el moviment obrer en les últimes dècades, ha estat un element negatiu per a poder iniciar una resposta contundent i amb rapidesa de la classe treballadora contra la política antisocial del govern i les seves connivències amb la patronal i la banca. Hem de sentir-nos satisfets perquè l'esforç de l'acció sindical i social de tota la CGT ha merescut la pena i ha donat els seus fruits.

Com CGT cal sentir-se protagonistes d'aquesta convocatòria de Vaga General per al 29 de setembre de 2010 ja que han estat moltes les accions i mobilitzacions que hem desplegat per tot el país en aquests últims anys per a assolir mobilitzar a la societat. El treball de CGT ha estat una crida constant a tots els i les treballadores, a totes les organitzacions socials i sindicals, a les classes populars, per a no romandre impassibles mentre vèiem com la banca, els polítics, la patronal adoptaven mesures només i exclusivament per a salvar els seus interessos. Sense cap tipus de vanagloria, hem de sentir-nos satisfets perquè una part dels mèrits de que s'hagi convocat la Vaga General per les altres centrals sindicals correspon al treball sindical i social de la CGT.

Després de dos anys de “crisi oficial” del sistema capitalista, la CGT s'ha mobilitzat en la seva totalitat, com ningú, amb centenars d'accions per tot el país, per tots els sectors, convocant vagues sectorials, vagues d'empresa, lluites contra els ERO, contra la repressió de les i els treballadors, contra les privatitzacions dels serveis i empreses públiques, reivindicant, treballant, propiciant, creant les condicions perquè la convocatòria de la vaga general arribés a ser una realitat avalada i recolzada per la classe treballadora i la societat en general.

El fet que la convocatòria de Vaga General es vagi a produir per pràcticament la totalitat d'organitzacions sindicals i el suport de les organitzacions socials ja és un èxit i recull el fastig que la societat en el seu conjunt sent sobre aquesta crisi i les seves conseqüències.

Dit això, les persones que formem CGT tenim absolutament clar que la Vaga no és un fi en si mateixa, que un dia de Vaga no serà suficient per a aconseguir totes les reivindicacions que recull el nostre Manifest a la Vaga General, però sens dubte l'èxit de la Vaga sí marcarà un punt de partida en la recuperació de la dignitat de la classe treballadora.

El dia de la Vaga General les treballadores i els treballadors ens hi juguem molt perquè el fracàs de la convocatòria sí es convertiria en un arma en mans del govern i la patronal al sentir que no existeix cap tipus d'oposició a les seves polítiques econòmiques nefastes i al prepotent sistema capitalista.

Conscients, per tant, del bon ús de la Vaga General i conscients de la resistència continuada contra el sistema que hauríem de seguir mantenint a partir de l'endemà a la Vaga, els homes i dones que formem part de CGT hem posat i seguirem posant la nostra intel·ligència i tota la nostra energia perquè els missatges, el discurs, les propostes, les alternatives laborals, socials, econòmiques, ecològiques... arribin a tots i cadascun dels centres de treball, a totes les places de ciutats i pobles, a tots i cadascun dels col·lectius clarament perdedors amb la crisi econòmica.

CGT mai ha estat ni sectària ni prepotent, sinó que ha buscat la coordinació, la col·laboració amb totes aquelles organitzacions que aspiren a que la crisi no la paguem les treballadores i els treballadors, que la crisi no es resolgui amb el reforçament de les polítiques capitalistes, sinó que es preparin les bases d'un nou model social i productiu que respecti la naturalesa i garanteixi la justícia social i la llibertat.

Hem fet bé el nostre treball, els homes i dones que formem la CGT, hem estat compromesos amb tot el procés que ens ha dut fins a aquest compte enrere. Ara resta realitzar l'últim esforç per a aconseguir que la Vaga General sigui un èxit. Hem de parar el país, les seves fàbriques, les seves empreses, la seva activitat, els seus serveis, les seves ciutats, els seus negocis... Anem a lluitar junts, anem a divulgar les nostres propostes perquè arribin fins a l'últim racó i l'última persona. Anem a inundar la societat d'idees, debat, acció i mobilització.

Amb aquesta Vaga General anem a començar a canviar les regles del seu joc i transformar-les per unes altres en les quals no tinguin cabuda l'atur, la precarietat, l'exclusió, la submissió, l'explotació.

Finalment, us adjuntem algunes idees, acords, propostes i documents que ens ajudaran a aconseguir que la Vaga General sigui un èxit.

Acord sobre estratègia organitzativa

Segons l'acordat en la Plenària Confederal, és absolutament convenient que la Vaga General es convoqui en cascada, és a dir, després de la convocatòria estatal des del SP, és molt oportú que la vaga s'arribi a convocar en totes les Confederacions Territorials, les Federacions Sectorials, els sindicats i en les empreses. Cal adaptar el text de la Convocatòria de vaga presentada a cada un dels Ens Confederals i procedir a convocar formalment la Vaga General, d'aquesta forma, cal nomenar els nostres propis Comitès de Vaga i obligar a les empreses i administracions a que ens convoquin per a negociar els serveis mínims. A més, així aconseguim la implicació de la totalitat d'ens i l'afiliació de la CGT.

El passat 27 d'agost, el SP Confederal va registrar la convocatòria de vaga davant el Ministeri de Treball, totes les administracions públiques de les Comunitats Autònomes, la CEOE i la CEPYME. Des de la CGT de Catalunya hem registrat la nostra pròpia convocatòria a nivell de Catalunya el dia.....

Estratègies d’acció sindical i social

• Des d'aquest SP volem destacar la gran oportunitat que, per a la CGT, significa aquesta convocatòria de Vaga General ja que, a part de la injecció d'energia i compromís que suposa per a totes i tots nosaltres, és una ocasió única de dirigir-nos a milers i milers de persones amb el nostre discurs i propostes pròpies.

• És molt important tota l'acció sindical i social que siguem capaces de desplegar fins al dia 29 de setembre i, evidentment, el desenvolupament del mateix dia 29.

• Considerem que el dia 29 de setembre no és un dia per a evidenciar la divisió en el món sindical. Creiem que l'objectiu prioritari és divulgar, publicitar les nostres propostes, el nostre model sindical i aconseguir que la CGT sigui el referent del sindicalisme combatiu. És una jornada de lluita i una Vaga contra el capitalisme i els seus còmplices (polítics, banquers i patronal) que pretén acabar amb el moviment obrer, amb el sindicalisme, amb la Negociació Col·lectiva, amb tot tipus de drets laborals i socials.

• Precisem tenir el nostre propi Pla de Treball d'acció sindical i social per Territorials i Sectorials per a arribar al màxim nombre possible de treballadors, col·lectius, llocs.

Confluir amb altres Organitzacions: Com a complement al nostre propi Pla de Treball d'assemblees, accions, mobilitzacions, cal, confluir en altres accions amb altres organitzacions socials i sindicals, el que implica convocar reunions amb: tots els col·lectius sindicals i socials de cadascun dels àmbits, Associacions d’immigrants, assemblees de desocupats, moviment estudiantil, moviment veïnal, barrial, altres organitzacions alternatives, etc.

• En aquestes reunions és importantíssim traslladar el nostre discurs, recaptar la seva col·laboració en les nostres accions i pactar amb ells altres accions. És un moment en que hem d'escoltar i no imposar, resultant imprescindible obrir espais de col·laboració per a la Vaga i el que vindrà després.

Guió d'Assemblees. És imprescindible que establim un discurs clar amb un GUIÓ d'ASSEMBLEES i reunions que inclogui:

- Anàlisis del Decretazo, Tijeretazo, Pensionazo.

- Les nostres reivindicacions i propostes recollides en el Manifest i la Convocatòria.

- La necessitat de generar un espai ampli de resistència, en el qual CGT ocupi el paper que clarament li correspon.

- La Vaga com mitjà i instrument més de lluita i no com una finalitat en si mateixa.

Realització d'Assemblees: És necessari realitzar el màxim d'assemblees possibles en les quals participin delegades i delegats, militància, tota l'afiliació .. per a formar i informar i que al seu torn aquestes assemblees es traslladin als centres de treball amb les nostres raons i propostes per a la Vaga General.

Carta a tota l'afiliació des de les Confederacions Territorials, Federacions Locals, sindicats, Federacions sectorials cridant a la participació i al moment àlgid de lluita que representa la Vaga General

Accions Espectaculars: És important aquest tipus d'accions mediàtiques en el procés de preparació de la Vaga General per a trencar el mur de silenci al que ens sotmeten els mitjans de comunicació.

Propaganda: Es fa necessari establir repartiments massius de propaganda en polígons industrials, centres comercials, estacions de tren i bus, ports, places públiques, etc... Per descomptat, inundar els centres de treball on tenim presència i aquells on estan els que ens donen suport.

Cotxes preparats amb megafonia donant voltes pels pobles i ciutats.

Col·locació de pancartes estratègiques en les ciutats (ponts, polígons...).

• Editar adhesius tancat per vaga general.

Assemblees, mítings, xerrades, conferències, etc... en tots els llocs on se'ns proposi i tinguem ocasió de participar.

Fer un treball constant de cara als mitjans de comunicació, buscant complicitats, enviant articles i notícies, convocant-los als actes, etc...

Utilitzar els mitjans de comunicació alternatius: ràdios lliures, pàgines web, premsa alternativa escrita, etc...

Establir compromisos amb companyes i companys que es dediquin a organitzar el camí cap a la Vaga, que facin seguiment dels plans i que impulsin el seu compliment (Comissions de Treball).

Organitzar les hores sindicals globals per a donar-los una utilització que prioritzi aquest treball preparatori de la Vaga General. Si hi ha voluntat, hi ha formules per a orientar aquestes qüestions.

El dia 29 de Setembre

• Hem d'organitzar els Piquets Informatius en els quals anem a participar i per tant, garantir l'eficàcia dels mateixos i de les nostres accions.

És important tenir perfectament coberta la part jurídica, que sempre és necessària en la Vaga; assistència als detinguts, permisos, agressions, piquets i incidents varis que poguessin ocórrer.

El Comitè de vaga ha de romandre localitzat i localitzable les 24 hores de la convocatòria.

Les Manifestacions del dia 29-S han de ser en positiu per a la Vaga, per als interessos de tota la classe treballadora i per als nostres interessos com organització. Recordem que l'acord de la Plenària Confederal consisteix en que cada Confederació Territorial, Local i Sectorial, en el seu àmbit d'autonomia, adoptés les decisions oportunes sobre el nivell de confluència amb altres organitzacions sindicals i socials de cara a organitzar i participar en aquestes manifestacions, mobilitzacions...

Cal organitzar un bon dispositiu de comunicats de premsa per a aquest dia amb totes la incidències i seguiments (el mateix sistema d’enviaments que haurà funcionat fins a aquest dia).

Tenir preparada propaganda per al seu repartiment en manifestacions, pancartes, banderes, adhesius, megafonia, discursos en mítings, etc.

Cal tenir un equip de recepció de dades sobre la incidència de la vaga, per centres de treball, per sectors, per províncies, comarques i territoris.

• Finalment, hem de recordar la responsabilitat que tenim en l'èxit de la vaga i les manifestacions que convoquem, apel·lant a la raó que ens assisteix com militància obrera i enfront d'aquesta agressió sense precedents del capital. Tenim la raó i hem de fer-la valdre en els carrers i en els centres de treball.

Aquest Secretariat Permanent queda a disposició de totes i de tots durant les jornades de preparació i durant la Vaga General del 29 de setembre, en què romandrem en el local de Via Laietana de Barcelona durant les 24 hores que duri la convocatòria, on també hi trobareu:

- des de la Secretaria de Jurídica, un servei d’atenció jurídica.

- des de la Secretaria de Comunicació, un servei de recollida de notícies i informacions en el marc d’un gabinet de seguiment de la vaga general conjunt amb diversos mitjans d’informació alternatius.

Rebeu una fortíssima abraçada llibertària de suport i ànim per part de tot el Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya per a desenvolupar amb entusiasme l'acció sindical i social que ens resta fins al 29 de setembre.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT Catalunya

>>> Adjuntem circular, que inclou telèfons i correus de contacte amb el Secretariat Permanent de CGT Catalunya.

Attached documents