CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat: 14 dies de vaga de fam acomiadats Seat

Dilluns, 18 febrer, 2008

El dissabte 16 de febrer l'autocaravana dels vaguistes de fam es va dirigir cap a La “Farga” de L’Hospitalet on anava a celebrar-se un míting preelectoral del PSC amb Zapatero i Felipe Gonzalez com principals oradors. Volíem lliurar-li una Carta al President, almenys intentar-ho, perquè s'interessés per la nostra situació i actués urgentment per a obligar a la Direcció de SEAT a reingresar als acomiadats/des. En la missió de lliurar la Carta tindríem el suport dels companys/es de la solidaritat.


Poc abans de l'hora prevista per a la concentració, els voltants de La “Farga” estaven envoltats de diferents cossos de seguretat, públics i privats…. Mentre els autocars que transportaven als assistents al miting podien aparcar sense problemes en el carril contigu al lloc del míting, la policia municipal prohibia a la nostra autocaravana si més no detenir-se. Les nostres protestes van ser en va, així que vam haver de donar tombs una vegada i una altra distribuint els feixos de les cartes entre els companys que a continuació les repartien entre el públic.

Les dificultades no es van parar aquí, en una de les voltes els “mossos” van detenir l'autocaravana amb la clara intenció de mantenir-nos allunyats del míting i ens van demanar la documentació. Alertats els nostres companys es van dirigir cap a on estàvem retinguts i després de retreure als “mosos” la seva actitud, aquests van retornar els DNI i ens van deixar seguir.

Davant la impossibilitat de lliurar personalment la carta a ZP, vam repartir la carta entre els assistents demanant que la hi lliuressin al President de Govern. Els assistents al míting es mostraven al principi recelosos però la nostra actitud explicativa i respectuosa va aconseguir que obrissin la seva ment i el seu cor i tendissin la mà per a agafar la Carta. Després d'esgotar totes les fulles finalitzarem l'acció amb un breu míting en el carrer.

Els companys de la solidaritat es van concentrar en el pas de vianants just en el moment que passàvem amb l'autocaravana. Davant les amenaces de sanció d'un dels mossos per concentrar-se en el carrer, l'enginy dels companys va trobar la solució davant l'estupor de l'agent de l'autoritat: moure's pel pas de vianants d'una vorera a una altra contínuament…..Va ser un dels moments més distesos del matí…. Aconseguit l'objectiu es va tancar la concentració amb un míting improvisat i els parlaments del company Luis Blanco en nom del comitè de solidaritat, de Bruno Valtueña secretari de la CGT de Catalunya i de Diosdado Toledano pels vaguistes de fam. Al crit de la lluita contínua vam partir de nou cap a Seat Martorell

Vaguistes de fam de SEAT