CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat a tota la CGT sobre la Vaga de Transport Sanitari a Catalunya els dies 19, 20, 21 i 22 de juliol

Dilluns, 11 juliol, 2011

Benvolguts companys, afiliades i simpatitzants de Confederació General del Treball:

Us informem que s'ha convocat una vaga a nivell autonòmic del nostre sector per als dies 19,20,21 i 22 d'aquest mes, que la CGT com sindicat és convocant i participa en igualtat de condicions amb la resta de sindicats majoritaris en el sector CC.OO, UGT i USOC.

La decisió es pren en Assemblea extraordinària el dijous 7 en els locals de CC.OO estant presents TOTS els sindicats, inclosos els companys del sindicat ASAC (Agrupació Sindical d'Ambulàncies de Catalunya).

Els termes, objectius i motius que ens obliguen a prendre una decisió tan dràstica i important són suficients i explícits com per a ser coherents i sumar-nos a unes mobilitzacions de vaga del sector. El deteriorament de la qualitat assistencial del servei que prestem, la pèrdua de llocs de treball, que seria de 215 en el servei no urgent i 270 en l'urgent, segons càlculs aproximats, la retallada de l'urgent afecta a un 14% anual en les hores de prestacions dels vehicles assignats en els lots respectius, i quant al no urgent, no es determina amb exactitud un tant per cent especific, però la retallada supera a l'urgent molt més encara, ja que es retallen dràsticament TOTS els serveis que prestem a la ciutadania en general, en rehabilitacions, hemodiàlisis, centres de dia, radioteràpies, altes hospitalàries i trasllats inter-hospitalaris.

També entre els motius que ens obliguen a convocar aquesta vaga, estan els econòmics que us passem a relatar: a l'incompliment dels acords de Juliol del passat any sobre la devolució del 2,5% descomptat des de Juny de 2010, se li suma el negre núvol d'una reducció dràstica de salaris derivada de les clàusules d'inaplicació econòmica del present conveni, amb això vol dir que la reducció de beneficis derivada de les retallades sanitàries, obre les portes a les empreses a aplicar aquests mateixos descomptes en els nostres salaris pactats per a compensar les seves "pèrdues" transitòries, segons les noves lleis de la Reforma Laboral i RD de les negociacions col·lectives.

Tant les empreses (ACEA), com la Conselleria de Salut, CatSalut i SEM ens han posat en escac, i la nostra obligació com sindicat combatiu és oposar-nos amb totes les nostres forces a aquests excessos que pretenen fer-nos. I és per això mateix que us demanem el vostre màxim suport i mobilització en aquests dies de vaga, ja que no anem a cedir en cap de les pretensions i per la nostra banda anem a arribar als dies de jornada de vaga per a demostrar-los la unió de tot un col·lectiu en lluita pels seus drets laborals i en defensa d'una sanitat publica.

Per a nosaltres ara mateix no hi ha distincions de sigles, solament un objectiu i un crit: NO CEDIREM. 0% Retallades, 0 acomiadaments i 100% conveni !!!!!

Us preguem màxima difusió, som el primer col·lectiu a fer una vaga contra les retallades pressupostades, i recordar-vos que som la primera baula en la cadena assistencial sanitària, l'ambulància.

Sergi Cabrera Laborda, membre del Comitè de vaga per la CGT

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció