CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat arran de la mort de Juan Andrés Benítez en el curs d’una actuació policial dels mossos d’esquadra al Raval de Barcelona

Dijous, 17 octubre, 2013

Cartell 1

COMUNICAT ARRAN DE LA MORT DE JUAN ANDRÉS BENÍTEZ EN EL CURS D’UNA ACTUACIÓ POLICIAL DELS MOSSOS D’ESQUADRA:

Les circumstàncies que envolten la mort de Juan Andrés Benítez, fundador en el seu dia de l'Associació Catalana d'Empreses per a Gais i Lesbianes (ACEGAL), la nit del dissabte 5 d'octubre del 2013 al carrer Aurora del barri del Raval de Barcelona en el curs d’una actuació dels Mossos d’Esquadra, resulten altament alarmants.

A banda del tràgic resultat de mort, més greu resulta encara que per part dels estaments policials -un cop més- abans d’aclarir els fets amb una rigorosa investigació, s’opti d’entrada per negar les nombroses evidències ja existents, que apunten a un ús desproporcionat i antireglamentari de la força per part dels agents actuants.

Resulta igualment preocupant la seva estratègia comunicativa que tendeix a generar confusió i a desprestigiar la persona de Juan Andrés. Les insinuacions relatives al seu estat serològic són discriminatòries i poden considerar-se delictives. També resulten preocupants les informacions que provenen del veïnat, donat que els agents estarien intimidant a qui disposa d’informació sobre el cas i haurien ordenat a les persones presents la destrucció de les imatges dels fets que van registrar.

El veïnat i diverses entitats, porten massa temps denunciant la prepotència i els excessos policials quotidians al barri del Raval de Barcelona, notablement en relació a alguns agents adscrits a la comissaria de Ciutat Vella. Precisament, aquesta setmana s'ha difós la petició de tres anys de presó per maltractaments de mossos d'esquadra de la comissaria de Ciutat Vella en un cas succeït al Raval al 2010; estant en curs d’altres processos judicials pels mateixos motius.

Les reiterades vulneracions de drets per part dels agents de l’ordre, han suposat la inclusió de l’estat espanyol en diversos informes de prestigioses organitzacions de drets humans i la manca d’investigació efectiva d’aquests casos, li han valgut diverses condemnes per part del Tribunal Europeu de Drets Humans. Per altra banda, la decisió judicial d’encarregar la investigació d’aquest cas a la policia nacional, avala la sospita de parcialitat i opacitat del cos de Mossos d’Esquadra a la hora d’investigar els delictes comesos pels seus propis agents.

Els familiars de Juan Andrés, les persones properes al mateix, la ciutadania i les entitats compromeses amb els drets humans, exigim una investigació exhaustiva, independent i transparent de les circumstàncies en què es va donar la mort de Juan Andrés. Exigim a l’estament polític que depuri les oportunes responsabilitats i que garanteixi que l'actuació policial es cenyeix a l’estat de dret. Exigim igualment la participació activa d’aquell cos en l’esclariment d’aquells fets juntament amb el compromís de que no tindrà lloc ni l’encobriment dels agents actuants ni l’entorpiment de la investigació.

Per aquest motiu, demanem que les persones que tinguin informació sobre el cas (testimoniatges, fotos, vídeos...) ho comuniquin a l’e-mail JuanAndresBenitezAlvarez@gmail.com. En el mateix correu, podeu fer-nos arribar la vostra adhesió al present comunicat.

Anunciem igualment que el dimarts dia 15 d'octubre a les 21:30h es farà una ofrena floral al carrer Consell de Cent cantonada Muntaner. I el divendres 18 d'octubre a les 19.30h es farà una manifestació que sortirà de la Rambla del Raval cantonada carrer Aurora.

Les persones i entitats sotasignants donem suport a aquesta iniciativa

Plataforma de justícia per a Juan Andrés Benítez

- Manifestació el divendres 18 d'octubre a les 19.30h que sortirà de la Rambla del Raval cantonada carrer Aurora de Barcelona

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció