CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat CGT Baix Penedès arran el tràgic incendi dels Pisos Planas a El Vendrell

Dissabte, 29 març, 2014

COMUNICAT CGT BAIX PENEDÈS ARRAN EL TRÀGIC INCENDI DELS PISOS PLANAS

Des d’aquesta organització, arran la tragèdia viscuda dimarts 25 passat en què moriren en un incendi 4 nens d’entre 3 i 12 anys, volem mostrar el nostre més sentit pesar, solidaritat i recolzament a la família, amics i a tota la comunitat magrebina del Vendrell i la resta del Baix Penedès.

Volem també remarcar que ens sembla particularment lamentable que hagi de succeir un episodi tan tràgic perquè l’Ajuntament del Vendrell faci un mínim gest de respecte envers aquesta comunitat. Fins avui, l’actuació cap aquests veïns i veïnes s’ha caracteritzat per la repulsa, la desídia davant les injustícies socials que pateixen i, per què no dir-ho, l’impuls i l’empara a la persecució polític-social d’aquestes persones. Els inqüestionables i incondicionals recolzaments de PxC en altres legislatures, han reforçat que la comunitat local ampliés la tolerància a les actituds racistes i, fins i tot, cap algunes de clares connotacions feixistes.

Considerem que és del tot desproporcionat intentar carregar contra l’actuació del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, així com dels companys i companyes del 112, que de forma continuada i des de fa molt de temps, denuncien la falta d’efectius i mitjans per a realitzar correctament les seves funcions. Com tantes altres vegades denunciem, les retallades en els serveis públics ens estan matant, de ben diverses maneres. I el tràgic succés dels Pisos Planes ens ho confirma altre cop.

Però s’ha d’assenyalar que les retallades són selectives i tenen una clara intencionalitat política. Podem observar que allà on no es retalla és, per exemple, en el nombre d’efectius policials, concretament en el Cos dels Mossos d’Esquadra, que s’ha destacat de fa temps, a la nostra comarca, per actuacions més que qüestionables i intolerables, moltes de les quals pendents de resoldre als Jutjats d’aquest municipi.

No tenim el menor dubte que la pèrdua lamentable d’aquests 4 nens era totalment evitable si s’hagués apostat des de fa anys per polítiques integradores, en comptes de fomentar una situació d’apartheid com la creada a El Vendrell.

L’exclusió en què viu una gran part dels nostres veïns i veïnes d’origen magrebí no és simple casualitat, que una gran majoria visqui segregada en un mateix barri del nostre municipi tampoc. La idea de formar ghettos que dificultin la seva integració social, alhora que, cínicament des del consistori i els sectors socials que emparen aquesta segregació, se’ls exigeixi que s’integrin i se’ls acusi de no voler fer-ho, és una idea redundant força comuna.

No podem seguir creient que els treballadors i treballadores immigrades són les culpables d’aquesta estafa dita crisi, ni tampoc que la solució als nostres problemes diaris ens l’aporti cap formació política, i menys les que es nodreixen de l’odi, la demagògia, el racisme i el feixisme, apostant per la divisió, sigui per raó d’origen ètnic o nacional dels veïns i veïnes del Vendrell.

No podem seguir tolerant la segregació social i d’espais dels sectors més vulnerables de la nostra població, ni les dinàmiques de marginalitat que les elits polítiques locals emparen. No podem, ni volem tolerar l’infern de la desigualtat a El Vendrell. Exigim respecte, exigim dignitat, exigim el reconeixement dels drets civils, socials i laborals per a tots i totes, i ho exigim ja, perquè ja hem esperat prou.

Per tot això, entenem que l’única manera de fer-se respectar i recuperar la dignitat i drets que se’ns neguen, és a través de l’auto-organització dels barris, de les classes populars, dels treballadors i treballadores, vinguin d’on vinguin, allunyant-se de les organitzacions polítiques institucionals, que ja hem vist i constatat les misèries i injustícies a què ens estan sotmetent.

JUSTICIA SOCIAL PER A TOTES PER IGUAL!!

Secretariat Permanent de la CGT BAIX PENEDÈS

El Vendrell, 28 de març de 2014

Més informació:

- PÀGINA FACEBOOK CGT BAIX PENEDÈS

- TWITTER CGT BAIX PENEDÈS

- E.MAIL: cgtbaixpenedes@cgtcatalunya.cat

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció