CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat CGT FICOSA sobre el cas de subrogació Sony-FICOSA-COMSA i l´investigació d´Alta Parners-ITV

Dimarts, 5 febrer, 2013

COMUNICAT CGT FICOSA SOBRE CAS SUBROGACIÓ SONY-FICOSA-COMSA I LA INVESTIGACIÓ ALTA PARTNERS-ITV

Al setembre de 2010 mitjançant l'acord de subrogació entre SONY-FICOSA-COMSA EMTE, les empreses signants transferien el capital i la plantilla de SONY per a la creació de dues noves empreses, FICOSA ELECTRONICS i idoni.

Quan l'antic responsable de SONY a Espanya, Pedro Navarrete, en una assemblea informativa cap als que eren els seus treballadors va defensar el projecte industrial pactat amb FICOSA, que consistia en el compromís de SONY de subcontractar 1 milió de televisions per al 2011 i 500.000 per al 2012 mentre FICOSA introduïa el seu producte tradicional paulatinament fins a donar ocupació a la gran majoria de la plantilla, va ometre dir que aquesta reconversió industrial es tractava d'un "pelotazo" político-empresarial, on s'han lucrat uns quants i on la plantilla heretada de 834 treballadors, després de diversos processos de baixes voluntàries i un ERO d'Extinció, és en l'actualitat de 344.

Per això, des de la secció sindical de la CGT de FICOSA ELECTRONICS (antiga SONY) demanem que l'administració, com a part implicada, es pronunciï sobre això, ja que considerem que la seva responsabilitat amb la plantilla de la factoria de Viladecavalls no acaba amb la finalització dels acords de subrogació, havent de donar explicacions sobre l'impacte negatiu que aquests presumptes moviments lucratius per part dels empresaris i polítics han tingut sobre la part social.

Igualment sospitós és que la Consultora encarregada d'assessorar la subrogació entre SONY i FICOSA, Alta Partners, estigui sent investigada per la Trama ITV, havent estat fins i tot detingut un dels propietaris.
D'altra banda, volem denunciar el despropòsit que ha resultat ser el Pla Industrial implementat per FICOSA que ha provocat la reducció de la plantilla abans esmentada.

Val a dir, que després de dos anys de congelació salarial amb SONY, aquesta plantilla no ha gaudit d'un ambient laboral òptim des que FICOSA es va fer càrrec d'ella, en patir la presentació de dos ERO de suspensió temporal, un retirat a canvi de concessions per part de la plantilla (major flexibilitat i contenció salarial) i un altre declarat improcedent pel jutge del Jutjat del Social N º 2 de Terrassa. L'últim input d'aquesta contínua agressió als treballadors FICOSA ELECTRONICS és la intenció per part de l'empresa de presentar un ERO de suspensió per aquest 2013.

Cal apuntar que FICOSA és una empresa fortament subvencionada per la Generalitat de Catalunya, o el que és el mateix per les contribucions de tots els catalans i catalanes, és per això que des de la secció de la CGT a FICOSA ELECTRONICS ens preguntem on han estat revertits tots aquests diners ja que estem en posició d'afirmar que en inversions per generar llocs de treball no han estat dirigits.

De la mateixa manera distorsiona el fet que tant Pedro Navarrete (SONY) com Xavier Pujol (conseller delegat de FICOSA), hagin rebut premis i reconeixements per part de la Generalitat i agrupacions corporativistes com el Col·legi d'Enginyers de Catalunya o la Cambra de Comerç de Terrassa per aquesta fraudulenta reconversió industrial, el que ens fa pensar que, o no es premia els mèrits o bé es premia la deslocalització industrial a Catalunya, per no entrar que aquestes concessions responguin a accions de baixa legitimitat o potser tinguin un preu.

Resulta indignant que el Govern de la Generalitat ometi la seva responsabilitat en aquest procés tot havent tingut dos representants al Consell d'administració de FICOSA, Joan Sureda i Pere Navarro. Potser aquesta indolència està relacionada amb el fet que personalitats del partit del Govern, com Oriol Pujol o Josep Maria Canós, estiguin presumptament implicats en la mateixa trama que esquitxa la subrogació entre SONY i FICOSA.

Igualment distorsiona notablement, que el propi ex conseller d'Indústria, Francesc Xavier Mena i López, interpel·lat pel diputat d'ERC Oriol Amorós, afirmés que en tenir dues persones del Govern al Consell d'Administració de FICOSA es seguia de prop el procés de reconversió industrial, atrevint-se a afirmar que aviat s'haurien bones notícies sobre aquest projecte. Si les bones notícies eren que a finals d'aquest any prop de quatre-centes persones no tindran un lloc de treball efectiu a la planta de Viladecavalls, instem a l'ex conseller Mena que es faci mirar de quina manera defensa els interessos de la xarxa industrial de Catalunya i la seva capacitat de generar i mantenir ocupació.

Secció Sindical de CGT a FICOSA ELECTRONICS

cgtficosaelectronics@gmail.com

Més informació:

WEBLOC CGT FICOSA: http://cgtficosa.blogspot.com.es/

FACEBOOK CGT FICOSA: ttps://www.facebook.com/cgtficosaelectronics

TWITTER CGT FICOSA: @CGTFICOSA

Telèfons de contacte:

Oscar: 620628931

Juanjo: 622842184

EMAIL: cgtficosaelectronics@gmail.com