CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat CGT TV Catalunya: 10 dies! Cap a la vaga indefinida!

Dimecres, 29 gener, 2014

La direcció de La Corpo s’ha proposat, amb tota la força de què és capaç, reduir i retallar les condicions laborals que durant 30 anys hem aconseguit amb la lluita i la unitat dels treballadors/es.

En el més pur estil dels “amos” de les indústries del segle XIX, menysté els intents de dialogar dels representants sindicals amb propostes fora de sentit i actituds xulesques. Mostres d'aquestes actituds són la negativa a parlar de res que no sigui els grups professionals, abans de les vacances hivernals, i la setmana passada presentant unes taules salarials ridícules, que no tenen res a veure amb aquesta empresa i 30 anys de convenis col·lectius.

Cap llei ni reglament diu que s’hagi de canviar les categories retributives que estan definides en el nostre conveni col·lectiu. És la tossuderia de Brauli Duart i dels directius de la Corpo, que s’entesten a retallar 15 milions d’euros aquest 2014 i per això no saben fer res més que retallar una vegada més el sou dels treballadors/es.

Recordem els acords de govern dels quals es van abolir les ajudes familiars, el fons social. Per altra banda, les decisions unilaterals d'empresa que van erradicar les dietes, les hores extres, l'aportació al menjador... i l'aplicació pactada dels descomptes voluntaris (RAV 5%), que s'acabava el 31 de desembre del 2012. Tot i així, els darrers temps han estat acomiadats 400 treballadors temporals, es van “prejubilar” 126 persones i s'ha aplicat un PAC que suprimeix 224 salaris més d’aquí al 2017, una reducció de la massa salarial de 36 milions d’euros.

És clar que l’objectiu final de Brauli Duart i de la direcció de la Corpo és danyar l’estructura productiva per revendre’n els estrips a una colla de voltors privats que esperen carnassa. La privatització del Departament de Comercial és la prova més clara d'aquest projecte.

Però el Comitè ha dit i reiterat que no pensa cedir ni un euro en retallades salarials.

És evident que la supervivència dels mitjans audiovisuals públics és a les nostres mans mentre la direcció mantingui aquest comportament autodestructiu i suïcida.

Els treballadors/es en referèndum ja hem demanat el cessament de la direcció de la Corpo i en l’última assemblea hem plantejat una vaga indefinida des del moment en què no hi hagi una negociació seriosa per renovar el conveni. Ens hem de mantenir ferms en aquests objectius.

A la CGT pensem que el límit de la negociació l'ha posar l'assemblea general. Demanem als representants dels treballadors/es que el 31 de gener, a la matinada, esgotats i amb presses, que no firmeu res que no sigui allargar la validesa del conveni fins arribar a un acord sobre tots els aspectes plantejats a la plataforma reivindicativa que ha presentat de forma unitària el comitè:

- Manteniment de la ultraactivitat del Conveni de la CCMA

- No més reduccions de sous i salaris dels treballadors/es en Conveni

- Incorporació del núvol i dels directius al Conveni sobre la base d'una reducció del seu sou i eliminació de complements fora de Conveni

- La distribució irregular de la jornada no pot superar la marcada per llei

- Un pla de recuperació del poder adquisitiu en un conveni plurianual i de la jornada de 7h diàries

- Manteniment dels llocs de treball i de la capacitat productiva interna com a servei públic que som.

Instem tots els companys/es a preparar i participar amb empenta en la mobilització que, com vam veure l’estiu contra el PAC, és l'eina imprescindible per vèncer l'objectiu pervers de la direcció de la Corpo.

Als treballadors/es no ens queda cap altra alternativa que lluitar amb totes les nostres forces, encara que tinguem reduccions econòmiques, perquè el que ens ve a sobre superarà i amb escreix aquestes pèrdues.
Cridem els responsables polítics que comminin aquesta direcció a deixar d’amenaçar els treballadors amb extorsions emparades en la reforma laboral del PP i CiU que no porten més que a l’enfrontament o que en determinin el cessament per reprendre un clima de diàleg i negociació que permeti tirar endavant un projecte de televisió pública sòlida i de qualitat.

NO PERMETREM L'ESMICOLAMENT DEL SERVEI PÚBLIC DE COMUNICACIÓ NI LA DESTRUCCIÓ DELS NOSTRES LLOCS DE TREBALL

CGT TV CATALUNYA

Més informació:

- TWITTER CGT TV CATALUNYA

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció