CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat CGT Vallès Oriental davant la situació de l’ERO a Panrico

Dijous, 20 març, 2014

COMUNICAT DE PREMSA DE CGT-VALLÈS ORIENTAL DAVANT LA SITUACIÓ DE L’ERO A PANRICO

Davant dels fets succeïts ahir 19 de març en relació la vaga de la planta de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda, des de la Confederació General del Treball volem fer les següents apreciacions:

1- En una assemblea de treballadors celebrada el dia 18 de març els representants del sindicat CCOO al Comitè d’empresa van anunciar la retirada de la impugnació de l’ERO que s’havia de resoldre avui 20 de març a l’Audiència Nacional. En la mateixa assemblea el delegat sindical de CGT a l’empresa va assegurar que CGT mantenia la impugnació de l’ERO.

2- El matí del 19 de març, un nombrós grup de treballadors i treballadores de Panrico, una bona part afiliats a CCOO, indignats per la situació van adreçar-se a la seu de CCOO a Via Laietana de Barcelona i van increpar a responsables del sindicat, entre ells el seu secretari general a Catalunya, a qui acusaven d’haver traït la vaga i l’assemblea de treballadors/es.

3- En una assemblea efectuada al vespre novament a la planta de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda el president del Comitè d’empresa va assegurar que hi havia un document signat tant pel seu sindicat (CCOO) com pel delegat de CGT on s’acordava, a instàncies de la mediació de la Generalitat de Catalunya, la retirada de la impugnació de l’ERO.

4- En la mateixa assemblea va intervenir l’advocat de la CGT que porta aquest cas i va assegurar que la impugnació de l’ERO és una acció duta a terme per la CGT i que, per tant, la signatura del delegat sindical del document esmentat no tenia cap validesa jurídica. És a dir, la CGT és qui ha impugnat l’ERO i qui te la capacitat de gestionar la demanda. Al respecte, la CGT en cap moment s’havia plantejat la retirada de la impugnació i, per tant, la seva demanda es mantenia i la vista prevista per avui a l’Audiència Nacional també. Aquesta intervenció va deixar sense efecte el document signat en la mediació del Departament de Treball i Ocupació de la Generalitat que, a més, va ser rebutjat de manera molt majoritària per l’assemblea de treballadors/es

5- Aquest matí s’ha procedit a la celebració de la vista per la impugnació de l’ERO a l’Audiència Nacional, amb la presència d’un grup de treballadors de la planta, entre ells afiliats de la CGT. Les informacions que ens han arribat indiquen que el judici s'ha aplaçat fins el proper 6 de maig. No obstant esperem a tenir-ne més detalls per a exposar amb més claredat com ha anat la vista celebrada.

Finalment des de la CGT volem deixar ben clar el nostre compromís amb la lluita dels i les treballadores de Panrico, amb la seva assemblea i rebutgem enèrgicament qualsevol intent de manipulació i de desactivar el conflicte.

CGT VALLÈS ORIENTAL

Més informació:

- WEB CGT VALLÈS ORIENTAL

- TWITTER CGT VALLÈS ORIENTAL

- TWITTER CGT PANRICO