CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat Comitè Iberpotash Sallent davant la sentència del TSJC sobre els runams salins

Dimecres, 30 octubre, 2013

El Comitè, després d'haver rebut dijous 24 d'octubre per part de l'Empresa Iberpotash, la notícia de la resolució del TSJC on es posa de manifest la possibilitat de la parada del Centre d'Iberpotash Sallent arran d'una denúncia del barri de la Rampinya de Sallent per unes irregularitats en els permisos atorgats sobre el runam del Cogulló l'any 2008 i que s'han estat utilitzant fins a la data actual.

Aquest Comitè, un cop transmesa la informació a tota la plantilla, manifesta que aquesta notícia ha caigut com una galleda d'aigua freda i que estem totalment en contra de la resolució. Creiem que les formes de com s'han fet les coses sobre aquesta resolució no han estat les correctes i a més no s'ha tingut en compte les més de 600 famílies que actualment viuen del centre de treball de Sallent.

A més, en els temps que corren a Catalunya i a l'Estat espanyol en general, aquestes resolucions no ajuden a la situació laboral, creiem que això el que fa és enterbolir projectes com els que té Iberpotash, que podrien donar en un futur una estabilitat a la comarca i un nivell d'ocupació tan important com el que està generant Iberpotash a l'actualitat.

Estem d' acord que el desenvolupament de l'activitat minera s'ha de realitzar d'una forma sostenible i d'acord amb les lleis del medi ambient .

La nostra opinió és que aquesta situació es pugui arreglar d'una manera més raonable, entre Empresa, Administració i denunciants. En aquestes situacions el veritable perjudicat és el treballador i l'activitat econòmica de la comarca.


COMITÈ D´EMPRESA IBERPOTASH DE SALLENT

Més informació:

- FACEBOOK CGT SALLENT