CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat conjunt CGT-USTEC-ASPEPC amb crida a la vaga a l’octubre contra la LEC

Dijous, 12 juny, 2008

EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC I LA SEVA QUALITAT, CONTINUEM REBUTJANT AQUESTA LEC


1. La vaga i les mobilitzacions del 14 F han donat alguns fruits importants com la retirada del model de gestió directa dels centres públics per entitats privades, però el problema de la privatització continua vigent a l’avantprojecte de la LEC mitjançant la municipalització dels centres públics.

2. Sota el paraigües del Servei Públic d’Educació, s’obren noves vies al finançament dels centre privats concertats, que rebran més diners públics mentre es mantenen com a empresa privada.

3. Estableix un model d’autonomia basat en la diferenciació dels centres segons els resultats escolars. Afavoreix l’autofinançament dels centres públics que conduirà a incrementar les diferències segons el seu entorn social.

4. Proposa un model de gestió empresarial que dificulta el treball en equip. Defineix els directors/es dels centres públics com a “personal directiu”, amb règim jurídic específic, i els possibilita seleccionar i nomenar professorat per lliure designació.

5. Desregula absolutament les relacions laborals: introdueix formes de provisió de llocs de treball arbitràries i discrecionals. Proposa un nou sistema retributiu jerarquitzat i lligat a l’avaluació i als resultats obtinguts

6. Crea nous cossos docents propis de la Generalitat on s’hauran d’integrar els actuals cossos transferits, sense que es garanteixin en el seu articulat, tots els drets laborals i administratius actuals.

7. El compromís d’inversió que comporta és absolutament insuficient

En aquest mateix sentit volem expressar el nostre rebuig a les conseqüències que ja en aquest moment s’estan derivant de l’esmentat avantprojecte i que ja estem patint:

• NO A LA SUPRESSIÓ DEL BATXILLERAT NOCTURN

• NO AL DESMANTELLAMENT DE LA XARXA PÚBLICA D’ESCOLES DE PERSONES ADULTES

• NO A LA RETALLADA DE PLANTILLES

• SUBSTITUCIONS PER A LES REDUCCIONS DEL PROFESSORAT MAJOR DE 55 ANYS

• NO A L’ATURADA EN LA CONSTRUCCIÓ DE NOUS CENTRES

• NO A LES AULES ESPECÍFIQUES PER ALUMNAT IMMIGRANT

USTEC-STEs, ASPEPC-SPS, CGT I el SE refermem la nostra voluntat de convocar mobilitzacions de la comunitat educativa amb vaga a l’octubre del professorat i els i les estudiants.

USTEC-STEs (IAC), ASPEPC-SPS, CGT

11 de juny de 2008

www.cgtcatalunya.cat/cgtense/