CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat conjunt dels sindicats del sector ferroviari convocant a la vaga del 29M

Dijous, 22 març, 2012

RESOLUCIÓ DE CONVOCATÒRIA DE VAGA GENERAL / 29 MARÇ 2012 ADIF – FEVE – RENFE OPERADORA

La reforma laboral imposada pel govern és una peça més de les polítiques d'ajustament que promouen les institucions europees per a satisfer les demandes dels mercats financers. Les polítiques portades a terme des de la Unió Europea, centrades a reduir el dèficit públic sense estimular la reactivació econòmica i a reduir la despesa social no han aconseguit més que empitjorar la situació.

La imposició d'aquest tipus de polítiques no solament ha resultat un fracàs, sinó que ha comportat greus conseqüències per a la qualitat de la democràcia a Europa, ja que s'han promogut des de les elits polítiques, negant la participació de la ciutadania.

Espanya és un bon exemple d'això. En el nostre país, les polítiques aplicades en els últims anys han suposat la degradació progressiva dels serveis públics i les polítiques socials que, en el marc de la crisi, està servint de coartada per a la seva escalonada privatització, augmentant les desigualtats entre la ciutadania. Per altra banda, la situació econòmica no deixa d'empitjorar: el consum és cada vegada menor, el crèdit no fluïx i augmenta l'atur.

El nou Govern, lluny de corregir les fracassades polítiques anteriors, ha optat per insistir i aprofundir en elles. Mai un Govern va fer tant i en tan poc temps per acabar amb l'arquitectura social i laboral. Insistir en aquest tipus de polítiques és suïcida. L'absència d'activitat econòmica és la que explica que l'atur segueixi creixent a Espanya. Fa ja dos anys i mig que el moviment sindical va proposar un Pacte per l'Ocupació, que contemplés la política fiscal, la reforma del sistema financer, la política de rendes, el control dels preus, la política industrial, amb mesures destinades a la reactivació econòmica i al canvi del model productiu. Ni aquest ni l'anterior Govern van ser sensibles a aquesta proposta.

Ara ens trobem amb una nova reforma laboral, aprovada mitjançant Reial decret, i que tant en la forma com en el fons pot ser inconstitucional. Una reforma aplaudida pels empresaris i pels fòrums internacionals que defensen les polítiques d'ajustament.

La reforma laboral del Govern desequilibra immensament les relacions laborals, deixant al treballador/a més desprotegit que mai, facilita i abarateix l'acomiadament, augmenta i precaritza les modalitats de contractació, crea desigualtat a l'hora d'optar per un lloc de treball, trenca l'equilibri de la negociació col·lectiva i obre les portes a l'acomiadament, per primera vegada, en les administracions públiques.

Per tot això, els sindicats del sector ferroviari de CCOO, CGT, SCF, SEMAF, SF-Intersindical i UGT, amb representació en els comitès generals de Adif, FEVE i Renfe Operadora rebutgen la reforma laboral i se sumen a la vaga general del pròxim 29 de març.

Madrid, 15 de març de 2012

Attached documents