CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat davant el desallotjament de la nau del c/Puigcerdà, al barri del Poble Nou de Barcelona

Dimecres, 24 juliol, 2013

COMUNICAT D’URGÈNCIA: SOBRE EL DESALLOTJAMENT AVUI DE LA NAU DEL CARRER PUIGCERDÀ DE BARCELONA

Aquesta matinada, a prop de les 6 hores, un fort desplegament policial ha acordonat els carrer adjacents de la nau situada al carrer Puigcerdà 127 de Barcelona per a procedir al posterior desallotjament a les 8 hores. En aquell moment, dins de la nau hi havia un nombre important de persones que s’hi havia quedat al no disposar d’un sostre on reallotjar-se a partir d’aquesta nit. El desallotjament s’ha produït sense cap enfrontament, però sí amb molta tensió. Després de ser desallotjats les persones que hi vivien no podran continuar amb la feina que els permetia subsistir, com el reciclatge de ferralla o les activitats artístiques.

Davant d’aquest fet, des de l’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments volem denunciar:

Ha estat un desallotjament policial i no social, en tant que les persones no disposaven en el moment de produir-se d’una alternativa a la seva problemàtica d’habitatge, papers i feina.

Tot i que l’abandonament de la nau ha estat pacífic, tal i com s’havien compromès els i les habitants de la nau, constatem l’incompliment de la promesa de l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, de que “ningú es quedaria sense sostre”, tingués o no papers. A més, l’estret marge de temps ha impossibilitat poder desenvolupar els tràmits necessaris per aconseguir papers (tot just en marxa) i concretar els dispositius d’inserció laboral contemplats en el Pla d’Assentaments de l’Ajuntament.

El dispositiu de Serveis Socials s’ha limitat a realitzar una primera i improvisada atenció a les persones que sortien de la nau, facilitant als que volguessin una estada a un alberg d’entre tres i vuit dies, i tiquets de menjar. Aquest fet segueix en la línia de la profunda ineficàcia de l’Ajuntament en matèria d’habitatge. Que nosaltres tinguem constància, fins ahir al vespre només hi havia 15 persones de la nau re ubicades en pensions i albergs, una dada del tot insuficient tenint en compte que disposem d’un cens amb 340 persones necessitades d’un habitatge. D’altra banda, ens consta que la Creu Roja ha negat l’atenció a una família romanesa sense que ens hagin explicat raons convincents.

Prèviament a l’execució del desallotjament, s’han detingut dues persones de la nau mentre miraven la possibilitat d’ocupar un altre espai per no quedar-se al carrer, i encara resten a Comissaria. També s’ha desallotjat la nau del carrer Pere IV, on vivien unes 30 persones.

Per aquests motius, l’Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments continuarem treballant en la lluita pel dret d’aquestes persones a una digna. Volem deixar clar que en cap moment hem anunciat una nova ocupació com alternativa de lluita. En tot cas, a les 13h s’ha convocat una assemblea a la Rambla de Poblenou cantonada Doctor Trueta per valorar la situació present i propostes de lluita.

Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments

Barcelona, 24 de Juliol de 2013