CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat davant la Cimera de Ministres de l’OTAN a Sevilla: OTAN NO, BASES FORA

Dijous, 8 febrer, 2007

Les elits polítiques europees han estat sempre pro-OTAN. Particularment la socialdemocràcia espanyola, dintre del seu projecte de convertir al Regne d'Espanya en mitjana potència amb capacitat d'interlocució en certes àrees geoestratègiques (Llatinoamèrica i països àrabs), s'ha significat per la seva postura “otanista”. Si el govern de Felipe González ens va ficar en l'OTAN, el de Zapatero vol que siguem baluard del seu aparell logístic, postulant a Saragossa com seu de la nova base d'espionatge i vigilància. Entre altres temes, probablement els ministres de defensa dels països membres que es reuneixen aquesta setmana a Sevilla, tractaran sobre la ubicació d'aquesta base, encara que no s'espera la decisió definitiva fins a finals d'aquest any.


Una de les facetes del militarisme dominant és la repressió continuada dels moviments socials d'oposició a l'actual ordre de les coses. En els últims mesos de preparació d'accions i mobilitzacions contra la cimera de ministres de defensa de l'OTAN, les forces de seguretat de l'estat s'han acurat a realitzar detencions il·legals, agressions, identificacions injustificades, intimidació a col·lectius i persones... La CGT vol manifestar la seva solidaritat amb les víctimes d'aquestes actuacions injustificades i injustificables en una suposada democràcia que es publicita com protectora i defensora dels drets humans. La repressió militarista només té una comesa: minar la voluntat crítica i l'acció contestatària dels moviments socials contra la major organització militarista del planeta, la qual ostenta el monopoli de l'armament nuclear mundial, la qual només pot definir-se com braç armat global de les potències capitalistes i de les seves multinacionals.

Afortunadament tant la població de Saragossa com la de Sevilla i de moltes altres ciutats estan manifestant-se en el carrer contra aquest rellançament de l'OTAN, contra els seus plans hegemònics, mai transparents, i contra la repressió que genera. La CGT, com no podia ser menys, està també en el carrer amb el seu missatge netament antimilitarista: per a acabar amb la bogeria militar cal anar al seu origen, és a dir cal evitar la preparació de la guerra.

Cal exigir que les instal·lacions militars passin a utilitzar-se per a fins socials. Cal exigir que els 23.053 milions d'euros de la despesa militar espanyola previst per a 2007, que representa un 2,9 % del PIB i un 12,6 % dels Pressupostos Generals de l'Estat, formin part de la despesa social contra la precarietat, l'exclusió i la pobresa.

La CGT insta a la societat civil a fer Objecció Fiscal a les despeses militars, com exercici cívic de desobediència a l'actual model militarista de defensa. I, al temps, hem de tornar a cridar: OTAN no, bases fora!

6 de febrer de 2007

Secretaria d'Acció Social - Comitè Confederal de la CGT