CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat davant la intervenció policial a la Casa de la Vaga

Diumenge, 23 gener, 2011

Després d’una manifestació convocada aquest dissabte 22 de gener per més d’un centenar d’entitats, que s’ha desenvolupat pacíficament en contra de les retallada de les pensions i de la inauguració de la nova ‘Casa de la Vaga’ als antics Multicinema Laietana, hem de lamentar, un cop més, una intervenció policial injustificada, absolutament desproporcionada i del tot desmesurada. Més encara quan els comandaments dels Mossos s’ha negat en tot moment a establir cap interlocució i han negat tota via de diàleg. La intervenció s’ha produït sense cap mena de lògica al final d’una manifestació que no havia provocat cap accident a la via pública.

A hores d’ara, les 21:40 de la nit del dia 22 de gener, les forces policials mantenen un bloqueig a la lliure entrada i sortida de les més de 300 persones que es troben tancades a la Casa de la Vaga. Casa en la que ja hi havia persones vivint des del dia 18 de gener i que només pot ser desallotjada per ordre judicial, ordre judicial inexistent en aquests moments. En cap cas es pot produir una situació de bloqueig que està derivant en un ‘segrest de facto’ de 300 persones que exercien el dret inalienable de manifestació que ara veuen vulnerat el seu dret a la lliure circulació.

En aquest sentit l’Assemblea de Barcelona:

- Denuncia una intervenció policial no fundada en cap element que la justifiqui.
- Exigeix que es respectin els drets de les persones que romanen dins la Casa de la Vaga
- Exigeix que les forces policials abandonin la seva actitud intimidatòria absolutament injustificada.

Comunicat realitzat a les 21.45 de dissabte 22 de gener.

- Convocatòria de roda de premsa:

Convoquem diumenge 23 de gener a les 12.30 davant La Casa de la Vaga (Via Laietana, 53) per explicar els fets ocorreguts durant la manifestació convocada per les diferents assemblees populars i socials del territori català en el marc de la campanya “Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou, les nostres vides no són un negoci”. A l'acabament, mentre s’estava duent a terme una assemblea informativa sobre la Vaga General del 27 de gener convocada per CGT Catalunya, CNT Catalunya, COS i Solidaritat Obrera s’ha produït un segrest de facto de totes les persones que havien entrat a la Casa de la Vaga (ocupada el 18 de gener per part de membres de l’Assemblea de Barcelona).

Davant gravetat d’aquests fets, representants de les diferents assemblees locals i representants sindicals exposaran diumenge els successos i la seva denuncia contra l’actuació policial.

Assemblea de Barcelona,
Assemblea de Col·lectius pel Repartiment del Treball i la Riquesa de Lleida,
Assemblea pels Drets Socials del Garraf,
Assemblea pels Drets Socials del Penedès,
Assemblea Popular de Terrassa,
Coordinadora de sindicats i organitzacions anticapitalistes de Mallorca,
Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa del Camp de Tarragona,
Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa de Castelló de la Plana
Mesa Cívica pels Drets Socials de Girona,
Moviments socials i sindicals anticapitalistes de Sabadell,
Moviments socials i sindicals anticapitalistes del Vallès Oriental,
Plataforma de lluita contra les Retallades d’Alacant,
Plataforma pels drets socials de València.

- Vídeo de la manifestació: