CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat davant l’excarceració dels 5 presos anarquistes de Barcelona

Dilluns, 16 setembre, 2013

DAVANT L’EXCARCERACIÓ DELS 5 PRESOS ANARQUISTES DE BARCELONA

La Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya rebem amb alegria la notícia de la imminent sortida de la presó de la Sílvia, el José Carlos, el Juan José, la Yolanda i el Xavier, coneguts com “Els 5 de Barcelona".

El procediment penal en contra d’ells continua i simplement es revisa la presó preventiva que se’ls va imposar fa 4 mesos i 1 dia. Cal recordar que aquest procés penal es va obrir, en gran mesura a partir d’un seguit d’opinions manifestades a les xarxes socials i que va comportar la detenció i l’aplicació de la Legislació Antiterrorista contra tots ells i el posterior empresonament a la presó de Soto del Real i la posterior inhumana dispersió en cinc centres penitenciaris diferents de Àvila i Madrid en règim de FIES.

Aquestes detencions van servir com excusa, també, per a efectuar un registre que va ocasionar important destrosses a l'Ateneu Llibertari de Sabadell i per a criminalitzar el moviment llibertari.

Des de la CGT de Catalunya continuem demanant l’arxivament immediat de la causa i la llibertat sense càrrecs dels detinguts.

També exigim que es retirin totes les lleis que atempten contra les llibertats individuals i afavoreixen la privació de llibertat per part de l’Estat. Igualment no volem deixar de demanar la derogació de la legislació antiterrorista, un conjunt de normes d’excepció que suposen una vulneració dels drets de les persones a qui se’ls hi aplica, i la dissolució de l'Audiència Nacional (hereva del Tribunal de Orden Público franquista).

SECRETARIAT PERMANENT DE CGT CATALUNYA

Més informació:

- FACEBOOK ACCIÓ SOCIAL CGT CATALUNYA