CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT a Gearbox El Prat davant les celebracions del 20è aniversari de la fàbrica i la situació interna

Dilluns, 13 setembre, 2010

jpg_dsg-gearbox-cutaway.jpg

A la CGT trobem interessant la programació d'actes lúdics i socials que l'empresa ha organitzat per a la celebració del 20 aniversari, el dissabte 11 de setembre, volent donar a les nostres famílies una sensació de bon feeling entre l'empresa i els treballadors.

Si aquest interès s'hagués dut a terme durant els últims anys, CGT hauria participat encantada en l'organització i difusió de les bondats de treballar a Gearbox del Prat. Sense embargament en el dia a dia es vénen arrossegant greus problemes no solucionats com a: Salut Laboral, promocions, incompliments del Conveni, augment de les càrregues de treball, etc., i especialment el tema de la política de contractació.

No és lícit que companys que van ingressar en els anys 2007, 2008, 2009, i 2010 segueixin amb contractes precaris i irregulars. Que continuïn entrant i sortint contínuament amb contractes de 2 o de 3 mesos sense cap tipus de perspectives de ser indefinits i, sense tenir les mateixes condicions que la resta dels companys que sí ho som; es digui categories, plus, primes, nivell tecnològic, promocions, etc...

És aquesta la realitat de Gearbox i des de CGT continuem exigint l'empresa que adeqüi una plantilla estable a les produccions reals.

La quantitat d'hores acumulades és tal, que es podrien realitzar 50 contractes indefinits. Entenem que si l'any 2000, la situació era pràcticament la mateixa que vivim actualment i es va poder firmar un acord de passi a indefinits de molts companys, no existeixen excuses per tornar a realitzar un acord similar i així l'ho hem fet arribar a l'empresa com a la resta d'organitzacions.

INSPECCIÓ DE TREBALL

El passat dia 8 de setembre la Inspecció de Treball va citar en la Representació Social i a la Empresa per realitzar un seguiment de les denúncies realitzades per les diferents organitzacions.

· Sobre la denúncia realitzada per un sindicat contra la firma de CGT en l'acord sobre la Jornada Industrial, bàsicament l'Inspector es va limitar a comentar que: ¡Aon anaven amb semblant denúncia!.

· Sobre la denúncia de la irregularitat dels contractes d'obra i servei, va dir textualment que són els afectats els que han de denunciar la seva situació. CGT hi va haver informant contínuament per tots els mitjans disponibles, en la mateixa línia que el dictamen d'Inspecció de Treball.

En aquest tema, com a justificació d'acció sindical i per cobrir-se les esquenes, la resta de la representació social va realitzar la denúncia quan era obvi que aquesta no era l'estratègia correcta per a la defensa dels companys eventuals. De fet, l'empresa té recorregudes les sentències guanyades pels afectats que si van denunciar al seu dia el frau dels contractes d'obra i servei.

· Lo més sorprenent, és el vistiplau per part d'UGT i CCOO de tancar el
seguiment de l'acord assolit en una mediació, després de la retirada de la vaga en el que reflectia els famosos punts pendents que s'emporten arrossegant des de febrer
del 2007.

· Per part de CGT, es manté oberta la denúncia respecte a l'acumulació d'hores individuals i de no treballar més, de 243 dies a l'any tal com marca el Conveni.

ESTIMAT COL·LABORADOR, ET CRIDA L'EMPRESA....

El dia abans que els companys de Martorell iniciessin les vacances d'agost, molts de ells van rebre una carta de SEAT demanant-los dades personals, entre altres, el seu telèfon mòbil. Tot això sense complir, en el més mínim, aspectes que estan recollits per la Llei de Protecció de Dades, com la voluntarietat, l'especificació de com seran tractats les esmentades dades i l'objectiu clar pel què se'ns requereix aquesta informació.

Molt ens temem que, en el millor dels casos, pretengui retallar els temps d'avís per a la desconvocatòria de torns o l'assistència al lloc de treball, recollits en els diferents acords. Per desgràcia, coneixem empreses on es donen casos en els quals el avís d'extinció de contracte s'ha fet per SMS. I en la pròpia SEAT, fins a la Mútua utilitza aquesta classe d'avisos, fins i tot de manera amenaçant, perquè et presentis a revisió mèdica (qüestions que, sense tenir validesa jurídica, no deixen de ser una manera d'acovardir als treballadors).

CGT ha remès una nota a la direcció del Grup SEAT mostrant-li el nostre rebuig d'aquesta carta, perquè pot confondre als treballadors fent-los creure que estan obligats a facilitar aquesta classe de dades personals, perquè amaga objectius de ampliar encara més la nostra disponibilitat cap a l'empresa empitjorant la conciliació de la nostra vida laboral i familiar, i sobretot, perquè en cap cas la tramesa d'un SMS no pot significar cap justificant per a notificacions sobre qualsevol tema.

En definitiva, NO ESTEM A OBLIGATS DONAR el NOSTRE NÚMERO DE MÓBIL A LA EMPRESA.

A Gearbox, com a fidels seguidors de la política social de SEAT, tenen intenció d'enviar la mateixa carta i amb les mateixes finalitats i per aquest motiu posem en preavís al conjunt de la plantilla.

MOGUDA EN LES ALTURES

En les últimes setmanes i en els últims dies s'estan donant una sèrie de canvis en el organigrama de l'alta direcció de Seat i Gearbox que irremeiablement afectaran en funcionament de la fàbrica i a la futura negociació del Conveni Col·lectiu.

Sobre l'anunci dels canvis en la direcció de Gearbox, sols podem dir que ens mantenim atents al desenvolupament dels esdeveniments.

No és missió de CGT treure i posar gerents, sinó la d'assegurar que, vingui qui vingui i sigui quina sigui la configuració de l'organigrama, desenvolupi el seu treball per al bé comú de tota la plantilla de Gearbox.

CONVENI

De les notícies que han anat apareixent en premsa durant les vacances, es pot destacar que les vendes estan funcionant i que SEAT ha estat líder de vendes en els primers set mesos de l'any. La producció de caixes de canvis està consolidada durant el que resta d'any amb previsions d'augment per al que ve. Creiem que aquestes dades en desmunten molts arguments de qui intenta pintar un panorama fosc per obtenir beneficis propis, i reforça els nostres a l'hora de reivindicar un conveni digne i merescut.

SEAT ja ha llançat als mitjans de comunicació la seva intenció d'augmentar la flexibilitat amb la negociació que el nou Vicepresident de Recursos Humans iniciï al Conveni.

Des de CGT ens oposarem a qualsevol proposta de major flexibilitat i, com hem explicat en les nostres propostes de conveni, negociarem tenint com a base la reducció de jornada. No per això renunciarem a reivindicar millores econòmiques que ens facin recuperar la congelació salarial que hem sofert aquests dos últims anys, amb major motiu quan els nostres companys de Grup estan aconseguint millores econòmiques, en Pamplona amb una paga consolidada de 720 € com a compensació pel Treball en Equip o a Alemanya, després d'una pujada salarial l'any passat del 4,25%, amb l'inici d'una negociació on IG Metall demana el 4,5% d'augment salarial.

Salut.

CGT Gearbox

10 de setembre de 2010