CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT Banc Sabadell sobre l’escàndol de les targetes opaques i la casta sindical

Dilluns, 27 octubre, 2014

SOBRE L'ESCÀNDOL DE LES TARGETES OPAQUES I LA CASTA SINDICAL. NO TOTS ELS SINDICATS SOM IGUALS

Un nou escàndol esquitxa la ja molt malmesa imatge dels sindicats del règim: la utilització de targetes opaques a la hisenda pública es suma als fraus realitzats amb els ERO, la Formació Ocupacional i el cobrament de dietes milionàries sense justificació.

A la CGT ens felicitem de que les nostres denúncies es vagin consolidant en processos judicials dels quals esperem el màxim rigor. Aquests fets constaten la complicitat de determinats sindicats: CCOO, UGT, SICAM, CSICA, amb les direccions de les empreses per a signar acords lesius als interessos dels i les treballadores que representen.

PERÒ TOTS ELS SINDICATS NO SOM IGUALS, ENS VAN TRACTAR DE TEMERARIS PERQUÈ:

Ho denunciem a CITYBANK, on es pagava directament a CCOO i UGT per la signatura d'acords que disminuienn les condicions de la plantilla del banc.

Ho denunciem al banc CAM, on la col·laboració dels sindicats SICAM, UGT i CSICA es pagava, presumptament (obert en aquest moment procés judicial) amb suculentes dietes per assistència a reunions inexistents i freturoses de contingut. On la signatura d'un ERO s'aconseguia després de fer un contracte indefinit a la filla o al fill dels seus alts dirigents.

Ho denunciem a Caja Madrid, on s'aconseguia el suport dels seus sindicats majoritaris (CCOO,UGT, ACCAM) amb suculentes compensacions monetàries i en espècie.

Aquests fets expliquen amb claredat la col·laboració sindical en la destrucció de llocs de treball que vivim en el sector de la banca, expliquen la seva tebiesa en la defensa de les nostres condicions laborals, el no podem fer res, el no podem mobilitzar-nos, etc.

Encara queda per descobrir si també van haver-hi prebendes al Banc Sabadell per l'acord en la modificació substancial de carácer col·lectiu que van signar CCOO, QUADRES, UGT, ELA, CSC, CSICA i VIETNAMITA el 2013, on amb l'excusa d'un ERTO injustificat (la Direccióva plantejar sobrant de personal en paral·lel a les innombrables prolongacions de jornada i contractacions temporals via ETT que vivíem) van aconseguir suspendre durant dos anys les nostres aportacions al pla de pensions per un valor de 16 milions d'euros (amb l'agreujant que aquestes aportacions surten dels nostres salaris: doble expoli) i treure'ns dos dies de vacances, demostrant amb aquest últim acte que realment faltava plantilla en el banc.

Enfront de tan escandalosos fets CGT es presenta, d'acord amb la renovació política que s'està impulsant actualment en la nostra societat, com el sindicat que defensa amb honradesa els interessos de les i els treballadors del banc, que no ens pleguem a les pressions de l'empresa, que sempre podràs trobar quan necessitis ajuda o assessorament laboral, en contraposició a les organitzacions citades que es dediquen a pressionar a la plantilla diàriament en els centres de treball perquè s'afiliïn però que mai tornes a veure quan sorgeixen problemes laborals.

Som coneixedors que la majoria de l'afiliació d'aquestes organitzacions són gent honrada i que comparteixen amb CGT la nostra anàlisi de la situació actual, sentint-se impotents i fastiguejats de tanta corrupció. A ells ens dirigim obertament instant-los a que abandonin les seves organitzacions sindicals i vinguin a la CGT, per a construir conjuntament el marc laboral que necessitem al Banc Sabadell.

CONTRA L'ABÚS GENERALITZAT, LA RESPOSTA DE CGT

Secció Sindical estatal CGT Banc Sabadell

Més informació:

- WEB CGT BANC SABADELL

- TWITTER CGT BANC SABADELL