CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT-Barcelona davant la detenció de la Secretària d’Organització de la Federació Local

Dimarts, 24 abril, 2012

La Laura Gomez Secretaria de Organització de la Federació Local de Barcelona ha estat detinguda aquest matí pels mossos d'esquadra.

La CGT de Catalunya rebutja enèrgicament la detenció de destacats militants de la nostra Organització.

Adjuntem comunicat de premsa de la Federació Local de Barcelona de la CGT:

COMUNICAT DAVANT LA DETENCIÓ DE LA SECRETÀRIA D'ORGANITZACIÓ DE CGT-BARCELONA

Continua la repressió després de la vaga general.

En el matí d'avui i quan es dirigiria al seu treball, els Mossos d’esquadra han detingut a la Secretària d'Organització de CGT-Barcelona, Laura Gómez i l'han traslladat a la Comissaria dels Corts. L'acusació dels Mossos d'esquadra és d'incendi i danys en la Borsa de Barcelona. Altres coses que se li imputen no tenen cap fonament i són un intent de crear una imatge de persona violenta.

La Laura ni tan sols té antecedents penals, i tot el que nomena la policia han estat accions pacífiques durant la lluita pel patrimoni sindical a Barcelona. La veritat i sense exagerar és que ja després de la vaga general vam dir literalment que “era cert que afiliats de la CGT van cremar quatre papers dintre d'una caixa davant de la Borsa de Barcelona, i es van llançar uns quants ous, actes totalment simbòlics i a la vista de tots. Això mateix devien pensar els mossos de paisà que estaven entre nosaltres ja que ni tan sols van procedir a identificar a ningú. No és cert que va ser el primer foc, a Mercabarna, a Zona Franca, etc, durant tota la nit va haver-hi diversos focs, encesos la majoria d'ells per piquets d'altres sindicats”.

Quina casualitat que aquesta detenció es produeixi el mateix dia que es presenta la famosa web per a penjar les fotos dels “violents”. Quina casualitat que no es pari d'apuntar a la CGT per part dels diferents estaments estatals, tant la Generalitat, com l'Ajuntament de Barcelona que no han parat de carregar les tintes contra la CGT.

Sabem que no som del seu grat i tampoc ho pretenem, però no anem a demanar perdó per seguir creixent. Sabem que es vol exemplificar contra persones i organitzacions que no riem les gràcies del sistema, però d'aquí que se'ns persegueixi i s'acorrali als nostres militants hi ha una gran distància.

L'abús d'autoritat amb que amb freqüència cau el poder contra els quepensem diferent és una cosa al que se'ns té acostumats encara que es té molta cura en ocultar-lo.

CGT considerem que s'ha pretès amagar el nombre cada vegada major de persones que assisteix a actes d'organitzacions que al poder no li són del seu grat. No els agrada que cada vegada siguem més, contra la negociació de la reforma laboral i contra el pacte social i no per la seva negociació. Els minvaments en les condicions laborals i socials, l'augment de la injustícia, les enormes diferències entre pobres i rics, sens dubte duran a una major conflictivitat i els polítics estan buscant excuses per a endurir el codi penal.

Resulta lamentable veure com li donen diners públics als bancs, anuncien una “amnistia fiscal” de facto per als grans defraudadors, s'és permissiu amb l'entramat que permet les evasions fiscals mitjançant enginyeria i burocràcia econòmica, fomenten les SICAV on els que tenen més no paguen res i no obstant això es prepara el terreny per a criminalitzar a qualsevol que discrepi.

Concentració dimarts 24 d'abril a les 17 hores en la comissaria dels mossos d'esquadra de Les Corts.

Concentració dimecres 25 a les 8'30 hores del matí en la Ciutat de la Justícia, costat Gran Via.

Carlos Navarro, Relació amb els Mitjans de Comunicació de CGT- Barcelona