CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT Barcelona davant l’empressonament de dos titellaires per una actuació a Madrid

Dilluns, 8 febrer, 2016

ELS TITELLAIRES A PRESÓ EL 2016 IGUAL QUE ELS JOGLARS EL 1977

No és la primera vegada que a Espanya s'empresona a gent del teatre. L'any 1977 es va detenir i empresonar als membres d'Els Joglars, en aquella època per l'autoritat militar. Ara un Jutge de l'Audiència Nacional ha decidit l'ingrés a la presó de dos integrants d'un grup de teatre, perquè en la representació teatral es veien escenes com penjar a la forca un guinyol vestit de jutge, l'apunyalament d'un policia i la violació d'una monja i l'apunyalament posterior amb un crucifix, sense veure el desenvolupament de l'acte i descontextualizant-lo completament. Per això els apliquen: ENALTIMENT DEL TERRORISME tipificat en l'article 578 del Codi Penal vigent, castigat amb la pena de presó d'1 a 3 anys de presó i multa; i d'UN DELICTE COMÈS EN OCASIÓ DE L'EXERCICI DELS DRETS FONAMENTALS I DE LES LLIBERTATS PÚBLIQUES GARANTITS PER LA CONSTITUCIÓ, tipificat en l'article 510 del Codi Penal, castigat amb la pena d'1 a 4 anys de presó i multa.

Segur que no té res que veure i és casualitat, entra dins de l'elucubració mental, però el jutge que ha ordenat l'ingrés a la presó va ser policia des de 1974 en època franquista a 1983 en plena transició, segurament això no li ha influït per fer l'ordre d'empresonament i l'argumentació que dóna en el mateix auto.

Sembla tret d'una pel·lícula de ciència ficció en ple segle XXI, sobretot perquè cada dia veiem, el robatori de polítics i banquers i no hi ha jutge que empresoni a ningú provisionalment amb tanta facilitat i això que a tots els que investiguen per desfalcs se'ls poden aplicar el de destrucció de proves, s'allarguen els processos durant anys i en casos molt comptats trepitgen la presó. Si fica a la presó a aquests titellaires, perquè considera que aquest és un teatre no apte per a menors, haurà d'explicar-nos que els faran a tots aquells, que tant per internet com en els jocs de plataformes, s'afarten de “matar enemics”, creant una mentalitat de violència a gran escala, per no parlar d'aquells nens als quals es porta a camps de futbol o a veure el maltractament animal i se'ls imbueix en un ambient d'insults, crits, fanatisme, etc. suposem que si segueix el criteri de defensar als menors empresonaran als pares per posar en perill als seus fills.

És possible que molesti que siguin un jutge, un policia i una monja qui apareix en l'obra de teatre, gent d'ordre i pilars de la societat, si fossin una bruixa, un geperut i un borni segurament no hauria passat res, són el mal i el que cal suprimir. Perquè, no oblidem que el teatre per a nens i nenes solament pot ser d'una manera, com tot en la vida, el bo i maco pega al dolent i es casa amb la noia maca, ja ho sabeu, oblideu-vos de la llibertat d'expressió, no són bons temps per a això, estan molt embravits buscant constantment a qui empresonar, judicialitzar i destrossar-li la vida per justificar el que ells anomenen aplicació de lleis i que no té res a veure amb la justícia. I el pitjor de tot, els professionals dels mitjans de comunicació veritables portaveus de polítics i jutges sense cap besllum d'intentar esbrinar mes enllà de les notes que els passen des dels gabinets de comunicació oficials als quals donen veracitat sense treball de recerca.

Potser, després de veure el documental de Metromuster “Tarajal” sobre els immigrants assassinats en les nostres costes, un s'apropa més a la realitat de la “informació”, ja que surten totes les parts i es va veient com a càrrecs públics, des de ministres a directors de la Guàrdia Civil que van jurar un càrrec per “defensar-nos i donem per descomptat que per no mentir”, canviaven les versions a mesura les imatges que es veien destapaven les seves mentides, passant per un acte judicial veritablement lamentable per tancar el cas i deixar-ho tot com si no hi hagués responsables d'un dels assassinats en massa més greus que s'han donat en aquest país des que es van deixar d'utilitzar els piquets d'execució.

En resum la presó pels de sempre, els inconformistes, els que qüestionen l'ordre establert, els molests, el no adeqüats, res diferent en l'horitzó, la democràcia és aquest holograma que ens prometen en televisió i que alguns gaudeixen i amb la qual ens copegen a tots.

Per cert en la revolució que pensem i volem, als jutges els fariem treballar d'agricultors i grangers, als policies de miners i als banquers en la construcció, amb contractes indefinits, aquesta seria la nostra revolució, encara que igual incorrem en algun article del codi penal en somiar lliurement amb un món nou o dir el que pensem.

CGT EXIGIM LLIBERTAT TITELLAIRES EMPRESONATS I LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

PROU PERSECUCIÓ A LA DISSIDÈNCIA, EXIGIM DIGNITAT EN LA INFORMACIÓ

CGT Barcelona

>>> Mireu el vídeo:

#Libertad Titiriteros from El Tesoro de Viajar en Libertad on Vimeo.

https://vimeo.com/154483567

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció