CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT Catalunya davant el cessament de Diego Moxó, com a Gerent de l’ACA i membre del consell d’administració d’ATLL

Dilluns, 29 febrer, 2016

Nota de premsa: Cessament de Sr. Diego Moxó, com a Gerent de l'ACA i membre del consell d'administració d'ATLL.

El Govern rabent i en silenci, va cessar del càrrec de Gerent de l'Agencia Catalana de l'Aigua, al Sr. Diego Moxó, el passat 24 de febrer. El cessament d'un càrrec d'alta responsabilitat és sempre un fet extraordinari el qual cal comunicar a la ciutadania i justificar completament la seva causa. El modus operandi utilitzat indica que el Govern està amagant tota la informació al voltant de la privatització fracassada d'ATLL

A la CGT tenim molt clars els motius d'aquest cessament. La nefasta gestió del Sr. Moxó en el control i supervisió del major contracte de privatització de la història de Catalunya, en deixar que ATLL Concessionària de la Generalitat de Catalunya pagués per serveis que no es van fer una empresa filial d'ACCIONA per valor de 13 milions d'Euros.

I, a més sabem que aquest cessament ve després de fer-se públic l'informe de l'oficina Antifrau sobre les irregularitats d'ATLL denunciades per la CGT. Estem segures que n'hi hauran més encara.

Recordem que el Sr. Diego Moxó va ser el successor del Sr. Joan Pinyol a l'abril del 2014, qui va deixar la Gerencia de l'ACA per ocupar un càrrec del mateix nivell a l'INCASOL, després de veure's envoltat per la polèmica adjudicació a ACCIONA del contracte de gestió de l'aigua en alta que va acabar en els tribunals i que encara no s'ha resolt.

Tot sembla indicar que la gerència de l'ACA no acaba de fer be la seva funció a ATLL. Des de que s'ha adjudicat el contracte d'ATLL a ACCIONA al novembre del 2012, han passat per aquest càrrec dues persones i ara s'estrena la tercera, el Sr. Lluis Ridao.

No sabem si el Departament de Territori i Sostenibilitat designarà al Sr. Ridao la funció d'assistir al consell d'administració d'ATLL el qual se celebrarà molt aviat i tindrà entre els punts de l'ordre del dia l'aprovació dels comptes del 2015.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya

Més informació:

- TWITTER CGT ATLL

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA