CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT Catalunya en suport al CSA Can Vies

Dilluns, 26 maig, 2014

Comunicat de CGT Catalunya en suport al CSA Can Vies: CAN VIES NO ES TOCA!

Avui, 26 de maig, el cos dels Mossos d’Esquadra torna a ocupar policialment el barri de Sants, imposant la seva presència coercitiva als carrers i places, bloquejant estacions de metro, registrant les veïnes i intimidant qualsevol persona que intenti solidaritzar-se i protestar contra el desnonament de l’històric Centre Social Autogestionat Can Vies.

Ara fa 17 anys que es va omplir de vida i projectes socials un edifici abandonat i sense ús, de titularitat pública. Un edifici amb un passat lligat a la història de l’anarcosindicalisme a la ciutat, primer a la CNT i posteriorment a la CGT. Al llarg de tot aquest temps, moltes persones han dedicat una gran quantitat d’energies a construir un projecte col·lectiu que ha estat referència per al barri i per a tota la Barcelona antagonista i rebel.

Però hi havia un problema: L’autogestió i l’organització popular als barris són una esmena a la totalitat del sistema urbà capitalista, al seu ordre establert, a les seves regles d’obediència i submissió. Són una esmena a la totalitat a la seva Barcelona d’aparador, ancorada en l’especulació, la turistització de masses i en la precarització laboral i social.

Perseguint els espais alliberats, es pensen que combaten la rebel·lió, però els nostres somnis no es troben tancats entre les parets de Can Vies, com no ho estaven entre les parets de l’Hamsa, el Centre Social Okupat Autogestionat d’Hostafrancs que el tripartit va fer desallotjar fa 10 anys, coincidint amb la celebració a la ciutat de l’infaust Fòrum de les Cultures. Els nostres somnis d’emancipació els portem en els nostres cors, i aquests anuncien un món nou. Podreu destruir Can Vies, però ocuparem i alliberarem altres espais. Podreu colpejar-nos però hi tornarem. Podreu reprimir-nos, però us farem front amb la solidaritat, amb el suport mutu, amb la nostra resposta combativa al carrer.

No volem acabar aquest comunicat d’urgència sense assenyalar aquells que considerem responsables polítics d’aquest desallotjament, els quals han optat per la via del conflicte, havent pogut optar, tal com els oferien les veïnes i veïns del barri, per la via del diàleg: TMB, empresa pública que prefereix destruir un edifici abandonat a tolerar que aquest continuï essent un espai per a l’organització de la desobediència; Xavier Trias, alcalde de Barcelona, amb CiU, el seu partit; però també aquells altres que ara estan a l’oposició (PSC, ICV, ERC) però que van iniciar, quan controlaven el consistori, el procés de destrucció que volen culminar avui. Volem fer notar també el moment escollit per a efectuar el desallotjament: El dia després d’unes eleccions europees, per a intentar que el soroll mediàtic del dia després tapi la vergonya dels seus actes indignes.

Des de la CGT de Catalunya fem una crida a la solidaritat activa amb la gent del CSA Can Vies, i reivindiquem el dret a l’ocupació d’edificis sense ús per a omplir-los de vida, projectes comunitaris i d’autogestió, per a posar en pràctica l’organització popular als barris. Aquest vespre, a les 20.00h, hi haurà una manifestació solidària a la plaça Joan Peiró de Sants.

CAN VIES NO ES TOCA! TOTS I TOTES SOM CAN VIES!

26 de maig de 2014

Confederació General del Treball (CGT)

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de Catalunya

Attached documents