CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT CEB-IMEB davant la negociació del conveni de l’Ajuntament de Barcelona

Dimecres, 20 juny, 2018

dgdxtbsxuaabxgt.jpg

Ens hem assabentat a través de grups de whatsapp i emails d'altres sindicats que ahir 18 de juny de 2018 s'havia de signar (o no) un preacord del marc general del conveni de l'Ajuntament.

Volem expressar algunes inquietuds al respecte:

1. Hi ha una manca absoluta d'informació sobre què s'està negociant i com afecta el col·lectiu docent. Aquí teniu la informació que vam obtindre en la última reunió que vam tenir al CEB.

2. S'escolten rumors respecte el pacte d'homologació i el professorat no estem informats de quines conseqüències comportaria el trencament d'aquest pacte.

3. Hi ha gent que afirma que els grups A1 i A2 no docents de l'Ajuntament cobren més que els grups A1 i A2 docents i que aquesta diferència salarial augmentaria considerablement amb el nou conveni, però no entenem en base a quins càlculs s'estan fent aquestes afirmacions, doncs les taules salarials publicades no ho corroboren:
(Consulteu les Taules salarials Ajuntament i les Taules salarials docents)

Des de CGT pensem:

1. Respecte al pacte d'homologació: com hem expressat diverses vegades és un pacte que es va signar fa molt de temps, on només hi diu que estem equiparats a salari, horari i calendari, i que no ha estat desenvolupat i això fa que s'apliqui la legislació ad hoc, és a dir, segons el cas, i gairebé sempre ens emportem la pitjor part de cada administració (com ha passat amb el cas de les pagues extres del 2013 i 2014).

2. Abans de decidir res sobre el pacte o sobre una possible integració a la Generalitat, cal una comparativa exhaustiva dels avantatges i desavantatges del que comportaria estar en una administració o l'altre. Com a CGT hem fet aquesta comparativa i hem demanat a la resta de sindicats que ens ajudessin sense èxit.

3. Respecte a l'ingrés a la funció pública: la CGT considerem injust el sistema d'ingrés a la funció pública, tant del professorat de primària i secundària com el de les companyes d'escola bressol, on les proves de coneixements són eliminatòries en ambdós cossos. Proposem un sistema d'accés per concurs de mèrits que afavoreixi el personal interí
(consulteu Esquerda sobre oposicions)

4. Com aconseguir les millores: des de CGT creiem en la lluita col·lectiva i l'assemblearisme en la presa de decisions. Malauradament no estem a la mesa general de negociació i, per defecte, ens exclouen de totes les meses sectorials. Si hi fóssim esgotaríem la via de la negociació, però tenim molt clar que la manera d'aconseguir millores laborals és a través de l'acció directa, la solidaritat i la mobilització de tots i totes les treballadores.

Conclusió:

Exigim a l'administració: que faci públiques les actes de les reunions de la mesa general. Els treballadors i treballadores tenim dret a la informació sobre la negociació de les nostres condicions laborals.

Proposem a la resta de sindicats que convoquem conjuntament una assemblea de TOTES les treballadores i treballadors per tal de traslladar tota la informació respecte a la negociació tant del marc general com del consorci i poder decidir si cal o no signar el conveni, què cal fer amb el pacte d'homologació i quines mesures de pressió exercir per tal d'aconseguir el millor pels treballadors i treballadores.

De moment però, us convidem a totes i tots a una assemblea que convquem com a CGT Ajuntament:

Assemblea de treballadors i treballadores municipals

En un moment en el qual ens arriba que ja estan valorant un preacord entre els sindicats presents a la Mesa General (CCOO, UGT i SAPOL) i l'Ajuntament, des de la CGT us volem convidar a parlar plegats de la situació en una assemblea general.

Lloc: Centre Cívic Cotxeres de Sants. Carrer de Sants, 79. Sala d'Actes del Edifici de la Plaça Bonet i Muixi.

Dia i hora: 26 de juny, de 13 a 15 hores.

Ordre del dia:

● Valoració de la situació de l'Acord de Condicions de Treball i de la Relació de Llocs de Treball.

● Altres.

VINE A ESCOLTAR LA VEU QUE NO VOLEN ESCOLTAR A LA MESA GENERAL

CGT CEB-IMEB

http://cgtcebimeb.blogspot.com/2018/06/comunicat-de-cgt-ceb-imeb-davant-la.html

dgdxtbsxuaabxgt.jpg