CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT CEB-IMEB sobre l’externalització d’un centre educatiu a Barcelona

Dimecres, 17 juliol, 2019

Des de CGT CEB-IMEB volem fer públic el nostre malestar i indignació davant la notícia de l'1 de juliol sobre l'obertura d'un centre educatiu de segona oportunitat (E2O) a través de l'externalització de la seva atenció educativa. L'Ajuntament de Barcelona, amb aquesta mesura privatitzadora, treu funcions educatives que avui tenen les escoles d'adults públiques i les posa a mans dels Salesians.

En primer lloc volem fer palesa la hipocresia del govern de l'Ajuntament encapçalat pels Comuns, qui al Parlament critiquen la llei de contractes de serveis a les persones, coneguda com a "llei Aragonés" -que obre la porta a l'externalització de (més) serveis bàsics públics com són l'educació, la sanitat o els serveis socials- i d'amagat obre un centre educatiu amb personal educador externalitzat, gestionat per empresa privada. També es mostra la manca de coherència en el fet que l’Ajuntament municipalitzés les escoles bressol externalitzades pel govern Trias, amb una gran operació d’autopropaganda, però ara sembla que Barcelona en Comú ha canviat la seva visió en quant els serveis públics.

En segón lloc, no entenem perquè cal obrir un centre que ofereix ensenyaments i orientació a joves amb risc d'exclusió quan existeixen les escoles d'adults o els PFI que s’oferten als instituts públics. Les escoles d'adults ja fan aquesta tasca, però ni l'Ajuntament, ni el Consorci ni el Departament d'Educació han mogut ni un dit davant les dificultats de matriculació en aquests centres per la manca de difusió d'aquests, que per la seva banda, fan una gran tasca d'integració de tot tipus de persones adultes que volen reincorporar-se al circuit educatiu.

En tercer lloc denunciem la manca de transparència en l'execució d'aquest projecte de tanta importància del que n'hem tingut notícia a través dels mitjans. A més, en la nota de premsa que publica l'Ajuntament s'amaga que el servei està externalitzat.

Per altra banda, celebrem i aplaudim que l'Ajuntament vulgui obrir un nou centre educatiu a Barcelona de titularitat municipal. Però és necessari que si, consultades les parts i fetes les propostes, es considera que no té res a veure amb les escoles d'adults i es vol engegar un nou projecte, compti amb les i els docents i professionals dels serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona que omplen les borses d'interinatge.

Exigim una retirada a temps i que el govern municipal aposti pels serveis públics, que asseguri la qualitat del servei i el respecte als drets dels treballadors i treballadores a través de la gestió directa.

Exigim que l'IMEB, el Consorci d'Educació i el Departament, en col·laboració si cal amb els serveis socials, impulsin, promocionin i dotin els centres de formació d'adults i els PFI de Barcelona i de tot el territori.

També demanem al Comissionat d'Educació de l'Ajuntament que posi en valor la tasca del professorat i de les professionals dels serveis socials que treballem de valent, tot i les retallades, per dur endavant el projecte educatiu i social de la nostra ciutat i que compti amb nosaltres pels nous projectes.

CGT CEB IMEB
http://cgtcebimeb.blogspot.com/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció