CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT contra la Llei d’Estrangeria

Dimecres, 30 setembre, 2009

En aquests dies s'ha debatut en el congrés dels diputats la indigna nova retallada per a les llibertats dels treballadors/res que suposa la quarta reforma de la Llei d'Estrangeria.


Les novetats de “caràcter tècnic” que inclou la llei no són sinó noves agressions a uns drets i llibertats que amb cada modificació queden més minvats. La vilesa del legislador queda plasmada en mesures que no fan sinó empitjorar encara més unes condicions, ja de per si mateix nefastes. El moment triat tampoc és casual, doncs sembla pretendre vincular crisi i immigració i justificar així la restricció dels drets.

Així , aquest nou lliurament del feixisme legislatiu dels partits:

• Restringeix el dret a l'empadronament, mesura que pot tenir com a conseqüència la manca d'accés als serveis sanitaris, d’educació o a les prestacions socials bàsiques.

• Dificulta l'accés a la justícia gratuïta.

• Restringeix el dret a la re-agrupació familiar limitant-la per als ascendents majors de 65 anys .

• Perllonga el període de possible internament en les presons, que amb sorna anomenen “CIE”, de 40 a 60 dies.

• Penalitza la solidaritat amb els migrants, que és qualificada, en aquest llenguatge pervers, com “promoció de la permanència irregular”.

CGT, com a organització internacionalista i llibertària, manté una posició rotunda i clara en contra la Llei d'Estrangeria, i fa una crida de suport a la mobilització, i a prendre el carrer, per a denunciar aquestes noves restriccions als ridículs drets continguts en anteriors lleis, i les noves agressions a les ja escasses garanties amb les quals comptaven els treballadors/res immigrants.

NO A LA LLEI D'ESTRANGERIA
PER LA LLIBERTAT DE CIRCULACIÓ DE LES PERSONES

28 setembre 2009

Secretariat Permanent de la CGT