CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT contra l’allargament de jornada del personal tècnic de Seat

Divendres, 19 novembre, 2010

Els augments de productivitat a SEAT són palpables en l'àmbit del grup obrer; amb menys treballadors i menys dies de treball s'estan batent rècords de producció. La patronal té, entre altres, un objectiu especial; que els mitjans disponibles (incloses les persones) siguin el més rendibles i rendeixin el major benefici possible. La salut o la conciliació de la vida familiar queden relegades a un segon o tercer pla, darrere de la competitivitat i la viabilitat de l'empresa.

Desgraciadament, molts treballadors sofreixen, accepten o assumeixen, aquest pensament únic que es pretén establir des del poder polític i econòmic. En les oficines i serveis de SEAT també hi ha pressió i es perd la salut treballant. La competitivitat, la tensió, la disciplina del “TOT PEL TREBALL” i la sobreexplotació que pretén implantar la multinacional amb els seus servidors més fidels, perjudica greument la salut.

La resta de sindicats, al principi, ens van cridar demagogs quan alertàvem sobre les conseqüències de la violència quotidiana que sofrim en els nostres llocs de treball. Ara, han hagut de rectificar, rebutjant públicament els mètodes que utilitzen les prefectures per a buscar la implicació i motivació del personal. Això ens dóna la raó, a la CGT i a gran part de la plantilla que és conscient d'aquesta realitat. Desitgem que el canvi de postura de la resta de sindicats, no obeeixi a interessos electorals i serveixi per a arribar a un correcte clima laboral en aquesta empresa.

La CGT exigim que el treball sigui saludable (com ha d'ésser) i, per tant, sostenible. Per a això hi ha dos principis claus que han de regir tota relació laboral: la racionalitat i l'humanisme. La racionalitat garantirà l'eficàcia i eficiència del nostre treball. L'humanisme farà que sempre estiguin presents les necessitats de les persones que treballem en aquesta empresa.

Avui es demostra la falsa imatge de confiança i bona voluntat que va plantejar l'empresa amb l'ardit del “no fitxatge”. La Direcció pretenia que voluntàriament ens auto-explotéssim. L'actitud ferma de la CGT ha estat crucial perquè no prosperés aquesta pretensió de l'empresa.

L'edifici corporatiu és una mostra de l'allargament de jornades, amb gairebé un centenar de cotxes aparcats a les 9 de la nit, gairebé diàriament. Això és una mostra que hi ha companys que estan fent unes hores extraordinàries, segurament no pagades, que es converteixen en menys necessitat de plantilla o en futures excuses, per a excedents, en aquest sector de SEAT.

Des de la CGT fem una crida als treballadors i treballadores de SEAT del grup TAS perquè s'ho pensin bé. Perquè el progrés no és treballar més hores, i molt menys quan hi ha 4,5 milions d'aturats i una crisi galopant. Cal treballar correctament i les hores que tenim fixades en conveni. Complir amb les nostres obligacions, evidentment, per a poder exigir els nostres drets, entre ells un horari que conciliï la nostra vida personal i familiar.

Al gener de 2010, quan l'acomiadament salvatge de 330 companys, la CGT ja vam alertar que la por comportaria més pressió cap a la plantilla. Per això exigim que es compleixi l'acord de 22 de gener on es va arribar al compromís de posar límits a les responsabilitats i tasques del col·lectiu tècnic, igual que la resta.

Si la Direcció de SEAT no ho compleix, des de la CGT promourem les accions sindicals necessàries perquè la plantilla disposi de la seva descripció de tasques, realitzi els horaris de conveni i s'acabi aquesta pressió dels caps. Tots els sindicats hem d'actuar amb força contra aquesta situació. Però hem de fer-lo sempre, no només ara perquè vinguin les eleccions sindicals.

HEM NASCUT PER A VIURE, NO PERQUÈ ENS EXPLOTIN.

Seccions Sindicals de CGT Grup Seat

www.cgtbarcelona.org/cgtseat

Attached documents