CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT davant la situació actual a l’Hospital de Reus

Dimarts, 18 setembre, 2018

CANVIS!?

Des de la Secció Sindical de CGT a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, volem recordar que des del 2011 estem patint retallades cada any (excepte el 2015, que casualment va coincidir amb les eleccions municipals).

Les retallades han comportat augment de les llistes d'espera, tancament de llits, serveis i, recentment, d'un accelerador lineal, empitjorament de les condicions de treball i la supressió de part de les retribucions (ja siguin les extres o darrerament les retribucions variables o DPO's).

Malgrat tots aquests sacrificis el dèficit no ha deixat de créixer en aquests anys. I les receptes de l'empresa i del Consell d'Administració continuen sent retallar drets i salaris als treballadors i treballadores i castigar amb interminables llistes d'espera a la ciutadania.

Fa més d'un any ens van prometre un Consorci amb la Generalitat per solventar els problemes econòmics, consorci que havia d'entrar en vigència al gener de 2018.

En aquest context es va negociar l'actual conveni, l'empresa va pressionar per aconseguir que els treballadors acceptéssim les retallades si no sortien els números ("...només es podrà percebre en cas que l'empresa assoleixi l'equilibri pressupostari i financer."). Pel que fa als usuaris i usuàries, han continuat patint les retallades sense necessitat de signar res.

Com que la perspectiva era que a partir del passat gener s'arreglaria tot, la major part de sindicats van acceptar aquelles condicions. Nosaltres ens hi vam negar en veure l'evolució de la situació política i la incertesa sobre si el Consorci es signaria abans, després o mai. Efectivament, el Consorci encara no s'ha signat i les retallades han continuat: Llistes d'espera de més d'un any, les DPO's que havíem de percebre al març suprimides,...

Ara tenim nou director. De moment, ens ha obsequiat amb un discurs estandar, carregat de bones intencions en general, però sense concretar cap millora.

Algú ens podria aclarir si en els propers mesos es signarà el Consorci? I si es dotarà d'equipaments i de personal suficient a l'hospital per poder atendre als usuaris en uns terminis raonables? I si cobrarem les retribucions variables del mes de març que ve?

L'any que ve tenim eleccions municipals. Confiem que tots aquests greuges s'hagin solventat abans de la campanya electoral, ja que si no és així, nosaltres potser emprendrem la nostra pròpia campanya.

Reus, 18 de setembre de 2018

Secció Sindical CGT Hospital Sant Joan de Reus

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció