CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT davant l’assassinat feixista produit l’11 de novembre a Madrid

Dimarts, 13 novembre, 2007

Racisme, Xenofòbia i Feixisme = Terrorisme d'Estat

Carlos, 16 anys, militant i activista social, ha estat assassinat per no ser racista, ni xenòfob ni feixista. I qui li ha segat la vida, encara que formi part d'un grupúscle neonazi, ho ha pogut fer perquè l'Estat, la classe política, les seves lleis d'estrangeria, el seu permanent discurs atàvic d'espanyolisme absurd i irracional, el seu constant atac i repressió als sectors socials crítics amb el capitalisme consumista i les seves seqüeles ambientals i socials, la institucionalització de la sospita contra qualsevol que pensi diferent al pensament únic dels mitjans de comunicació de masses, la creixent precarització intencionada de les condicions de vida de joves, dones, immigrants i població treballadora, la cultura del consum i la competitivitat… ho possibiliten, ho permeten, ho potencien.

Aquest assassinat polític no només té culpables directes, no només qui va empunyar una navalla i fredament la va introduir en el cor de Carlos, no. També hi ha culpables polítics: el Delegat del Govern a Madrid, per permetre expressions públiques de racisme i xenofòbia contra la població immigrant i dirigir la repressió policial a qui només denunciaven amb la seva presència tals manifestacions; el PP, caldejant l'ambient amb les seves posicions polítiques pròximes a la ultradreta feixista nostàlgica de la dictadura franquista; el govern del president Zapatero, que amb una mà dialoga i amb l'altra reprimeix. Els mitjans de comunicació, reduint un fet polític a un assumpte de mera baralla entre bandes juvenils. Aquests són realment els culpables d'un assassinat que mai hagué de produir-se.

Contra aquest estat de coses, per la solidaritat amb els familiars i companys/es de Carlos, per la denúncia permanent de la repressió institucional dels moviments socials i sindicals, per la vigilància i la denúncia pública de tota expressió xenòfoba, racista i feixista. Per l'esclariment just dels fets, pel desenmascarament dels culpables, per la reivindicació permanent de la pluralitat com base per a construir una democràcia real. Perquè la mort de Carlos no sigui una mort sense sentit.

Contra el feixisme, el racisme i la xenofòbia!
Contra la impunitat! Solidaritat!

Secretaria d'Acció Social Comitè Confederal CGT

Dilluns 12 de novembre de 2007.