CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT davant l’ERO d’extinció de 713 contractes a Roca, 341 d’ells a Gavà

Dijous, 30 juliol, 2009

Qui sembra vents recull tempestats, i a ROCA n'hem sembrat massa, i el final era previsible, i ara novament en el pitjor moment possible ens sacseja un nou i brutal cop en forma d'acomiadaments.

Aquest ERO, per a 713 treballadors/es és la nova agressió de ROCA, havent passat tot just 4 mesos des de la signatura i aprovació pels Sindicats majoritaris de l'ERO temporal vigent encara i ja de tots conegut.

D'aquests 713 afectats entre els quatre centres situats a l'Estat espanyol 341 acomiadaments serien a Gavá (al voltant d'un 25% de la plantilla). Ens pot sorprendre el nombre d'acomiadaments, però per als quals ja portem temps denunciant aquesta política d'anar presentant ERo's la sorpresa no és tanta, doncs ja avisàvem que tot obeïa a una estratègia de destrucció d'ocupació pura i dura.

Possiblement, i donada la situació econòmica mundial tindria la seva lògica pensar que els arguments que presenta ROCA, basant tot això en la suposada crisi, té la seva base, però aquests arguments no són del tot certs ja que tots els ERO’s presentats i signats fins a ara han estat amb alts beneficis i en una situació econòmica mundial favorable i d'expansió de l'Empresa.

No hem d'oblidar que en tot aquest temps les Direccions de CCOO i UGT de ROCA, van signar estendre la durada del Conveni i ERO’s, en la nostra modesta opinió gens favorables als treballadors/es, amb l'argument d'evitar un mal major. Estarem d'acord que aquesta política del “mal menor” ha aplanat el terreny a l'empresa i ens ha dut a aquesta situació inacceptable.

És per tot això que els treballadors de ROCA hem d'oposar-nos frontalment i elaborar un pla de lluita contundent, per a retirar aquesta brutal agressió de l'empresa, i amb més motius si recordem que en tots aquests anys de “boom” econòmic ROCA no ha ofert més que explotació, repressió i menyspreu cap als seus treballadors.

Per si tot això fos poc, tornem a trobar-nos amb la inoperància dels Sindicats majoritaris, que continuen la seva política d'entorpir la lluita i intentar desmoralitzar a la plantilla.

Des de la CGT reprovem aquesta actitud, i és per això que estem obligats a desmarcar-nos d'ells i com primera mesura per a veure fins a on està disposada a arribar la plantilla convoquem:

ASSEMBLEA DE TREBALLADORS DIVENDRES 31 DE JULIOL A LES 14:00 HORES EN LES PORTES D'ACCÉS A LA FACTORIA

T'ESPEREM, LA GRAVETAT DE LA SITUACIÓ REQUEREIX DEL SACRIFICI DE TOTS I TOTES

Salut, ocupació i ERO NO!!

Secció Sindical CGT Roca

www.cgt-roca.com/