CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT Ensenyament en suport dels mestres i professorat de La Seu d’Urgell citats a declarar per ‘incitació a l’odi’

Diumenge, 5 novembre, 2017

COMUNICAT DE CGT ENSENYAMENT

TOT EL SUPORT ALS MESTRES I PROFESSORAT DE LA SEU D’URGELL CITATS A DECLARAR PER INCITACIÓ A L’ODI

L'Escola Moderna pretén combatre tots els prejudicis que dificulten l'emancipació total de l'individu, i per això adopta el racionalisme humanitari, que consisteix a inculcar en la infància l'anhel de conèixer l'origen de totes les injustícies socials per tal que, reconeixent-les, després pugui combatre-les i oposar-s'hi

Escola Moderna, Francesc Ferrer i Guàrdia
                                                                           
Que l’escola pública ha estat al punt de mira del feixisme és indiscutible. En el nostre llegat històric tenim ben present totes aquelles mestres que ens han precedit, que han estat perseguides, empresonades i fins i tot afusellades justament perquè van creure en l’escola com a agent transformador cap a la igualtat social. Persones que s’hi van deixar la pell perquè l’ensenyament no estigués sota el control de l’església i per tant del poder, i perquè els fills i filles de les obreres hi tinguessin accés. 

Ara hi tornem, l’escalada repressiva que venim patint des del setembre està posant el punt de mira en el col·lectiu docent. Els partits i mitjans al servei del Reino i del Gobierno no han estalviat esforços en tirar una campanya difamatòria que consisteix en repetir insistentment el missatge que mestres i professores adoctrinem contra Espanya i inculquem en la independència. El nazi Joseph Goebbels també ho va tenir clar aplicant la màxima una mentida repetida mil vegades es transforma en una veritat.

I en aquest context, a més a més del d’un país on ja no es distingeix la línia de la separació de poders, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció de la Seu d’Urgell ha citat a declarar vuit professors de tres centres educatius de la ciutat arran de les denúncies interposades en què se’ls acusa d’un presumpte delicte d’incitació a l’odi per haver introduït a les aules el debat polític de l’1-O i les càrregues policials dels cossos de seguretat espanyols, amb l’agreujant que, en un dels casos, el jutjat actua d’ofici i sense cap denúncia que el motivi.

Des de CGT Ensenyament volem manifestar tot el suport cap a les 8 companyes de la Seu d’Urgell i fer una crida a la resta de mestres i professorat a no cedir, a continuar exercint la tasca que tenim atorgada per la professió que exercim, que és la de fomentar l’esperit crític de l’alumnat. I són aquests els valors que no deixarem d’inculcar, els que posen en qüestió qualsevol política o sistema que no va encaminada a viure sense opressió, sense injustícies i sense accés igualitari als drets bàsics.

Alhora, volem posar de manifest la demagògia que justament els agents impulsors d’aquestes denúncies (PP, Ciudadanos, Sociedad Civil Catalana, entre d’altres) són còmplices que les nostres administracions apliquin decrets i lleis que intenten fer desaparèixer del currículum escolar matèries com la filosofia  a més a més de subvencionar escoles on hi ha discriminació de sexes i s’hi produeix adoctrinament religiós explícit.

Per Ferrer i Guàrdia, per Isabel Vila, per Teresa Manyé, per Fèlix Carrasquer, per les mestres de la República, per totes aquelles que malgrat ser vexades, empresonades i fins i tot afusellades, van lluitar per una escola emancipadora cap a les llibertats.

Companyes de La Seu d'Urgell, tota la nostra solidaritat, no esteu soles

NO PASSARAN!

5 de novembre de 2017

CGT Ensenyament  
http://cgtense.pangea.org/
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció