CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT Ensenyament Tarragona davant l’inici del curs

Divendres, 15 setembre, 2017

COMUNICAT INICI DE CURS

L’inici de curs sempre és un bon moment per reflexionar sobre l’estat de l’educació i proposar objectius de millora. Davant les dades de fals triomfalisme de la nova consellera Clara Ponsatí, voldríem remarcar que la situació de l’educació va de mal en pitjor any rere any, i el seu desmantellament –igual que el de la Sanitat– és premeditat i té com a objectiu d’afavorir els negocis privats.

Per marcar nous propòsits cal revisar els greuges pendents que arrosseguem de fa temps a causa d’una crisi calculada que ha servit per desballestar el sector públic. Així doncs, hem de rescabalar –més que revertir– les retallades sofertes en educació, que ja fa temps que formen part d’una llista massa llarga:

1. Retorn del 7% del sou robat a tots els treballadors i treballadores.

2. Retorn a l’horari lectiu de 24 i 18 hores a primària i secundària respectivament, que permeti la dedicació de més hores a la preparació de materials i classes.

3. Substitució del tancament de línies de les escoles públiques per la reducció de ràtios (20 alumnes a les escoles i 25 als instituts)

4. Transparència i igualtat de condicions en la contractació del professorat. Cal eliminar els perfils i la contractació a dit per part de les direccions.

5. Substitucions de tot el professorat des del primer dia, també a 1 de setembre.

6. Cobrament del 100% de les baixes des del primer dia.

7. Cobrament del juliol per part de tot el personal interí i substitut.

8. Alta laboral al personal interí i substitut des del primer dia del seu nomenament, al marge de si està en situació IT, eliminant el greuge discriminatori per gènere que afecta principalment a professores embarassades, que actualment des d’aquest curs les dona de baixa de la SS.

9. Possibilitat de congelar el número de la llista per motius laborals, condició que s’ha vetat en l’actual curs.

10. Detecció i eliminació dels materials d’amiant nocius per a la salut d’infants i adults de les escoles construïdes abans del 2002. Cal recordar que a Tarragona tenim escoles de les 291 que hi ha a tot Catalunya.

11. Retornar l’assignatura de Filosofia al lloc que li correspon com a vertebradora del sentit crític i la reflexió, necessària en tots els àmbits de les ciències.

12. Eliminar el protocol PRODERAI de detecció de radicalització islamista als centres educatius que implica que el professorat faci tasques de confident que no són ni ètiques ni legals i empitjoren la convivència alhora que estigmatitzen els centres educatius i el seu alumnat.

13. Dignificació de la situació educativa i laboral en referència a les escoles d’adults, les escoles bressol, la plantilla de personal laboral que treballa pel departament i tot l’àmbit de l’educació no formal.

14. Augment del pressupost dedicat a educació, del 2% actual al 6% que regula la llei i que garanteixi que els centres i famílies puguin triar el tipus d’educació que volen sense les pautes de La Caixa, que s’està introduint a través de l’Escola Nova 21.

Revertir aquest llistat de greuges s’ha de fer amb compromís sindical, polític, ciutadà i també amb la mobilització per part d’estudiants i l’autoorganització dels treballadors de l’educació, incloent-hi mesures de pressió com la vaga, que van donar els seus fruits en la darrera convocatòria, que va aconseguir tornar a posar el debat sobre la necessitat de defensar l’educació pública en primera línia i aplanar el camí cap a lleugeres millores tot i que van quedar per sota de les que es reclamaven.

Tarragona, 13 de setembre de 2017

Deixem de ser una illa - CGT Ensenyament Tarragona

http://deixadeserunailla.blogspot.com
@Deixadeserilla

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció