CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT i COP davant l’ERO temporal a Roca

Dijous, 22 gener, 2009

Després de diversos mesos escoltant infinitat de remors sobre les possibles mesures que ROCA ens estava preparant, el dilluns 19 de gener, ROCA ens desvetllava les seves cruels intencions i va comunicar als Comitès d'Empresa de Gavá, Alcalá de Henares i Alcalá de Guadaira, l'inici del procediment de SUSPENSIÓ TEMPORAL de 1990 contractes de treball, al·legant els mateixos motius que ja va emprar en els anteriors Expedients de Regulació, sent aquests:


1. Caiguda d'activitat en el sector immobiliari.

2. Disminució de les vendes.

3. Increment desbordant de l'estoc de producte acabat.

4. Dificultat material d'emmagatzematge.

5. Desequilibri fabricació / venda. 6. Desequilibri de plantilla / procés de fabricació.

7. Cost financer de la immobilització de l'estoc excedent.

8. Desequilibri de despeses generals / vendes.

Aquest nou ERO no deixa d'amagar una mera flexibilitat laboral a l'antull de l'empresa i que per primera vegada afecta gairebé a la totalitat de la plantilla, potser amb aquesta situació d'afectació total, tots siguem capaços de demostrar-li a ROCA, que fins a aquí hem arribat.

Aquest ERO, afectarà de diferents formes als treballadors en relació a la fàbrica o secció on estiguin assignats. Resumint la durada de la suspensió serà de 12 mesos per a Banyeres amb una afectació mensual rotativa d'un 66% de la plantilla (90 afectats), Grifería afectació mensual rotativa d'un 33% de la plantilla (129 afectats), Porcellana afectació bimensual rotativa del 50% de la plantilla (391 afectats), Complements afectació mensual rotativa del 50% de la plantilla (13 afectats), el personal adscrit a Central G-V, Oficines, Magatzems, Tallers Centrals i SAF, tindran durant 12 mesos una reducció de la seva jornada laboral en un 33%, (275 afectats), els jubilats parcials tindran una suspensió total durant 12 mesos del temps de treball, un 15%, (117 afectats). La fabrica de Javas, tindrà una suspensió total per a tots els seus treballadors durant 10 mesos (75 afectats).

L'inici d'aquesta mesura seria el dia 1 de Març, excepte per a Javas que seria el dia 1 de Maig, finalitzant en ambdós casos el 28 de Febrer de 2010 .

A Gavà l'ERO afectarà 1030 treballadors d'un total de 1200, tota la plantilla de produccio, es mantindrà l'activitat però amb un important descens que obligarà a realitzar rotacions durant 10 mesos a Griferia i Banyeres, i podrà allargar-se a un any per la resta. A Alcalá de Guadaira, la suspensió de contractes serà total durant 10 mesos per al personal de producció i jubilats parcials i mensuals rotatius per a Administració i manteniment, afectant a 358 treballadors del total de 377. A Alcalá de Henares, la suspensió de contractes serà total durant 10 mesos per a tota la plantilla, afectant a 602 dels 750 treballadors, amb l'excepció de Banyeres de Fundició que serà mensual rotativa del 33% de la seva plantilla. Com marca la Llei, des del moment de la comunicació s'inicia un període de 15 dies de negociació, que finalment acabarà amb acord o desacord entre les parts, sent en ambdós casos l'Autoritat Laboral, qui autoritzi l'extinció temporal, o no.

I ara que?, la resposta és molt simple, després dels ERO que ja hem patit, ROCA contínua amb la seva intenció de multiplicar els seus beneficis a costa de l'erari públic, i a costa dels seus treballadors. L'única realitat és que ha quedat demostrat que la voracitat de ROCA no té limitis i de res ha servit que els sindicats majoritaris hagin acceptat i avalat un després d'un altre els ERO plantejats per l'empresa com salvació definitiva per a solucionar la seva “CRISI”.

Tant la CGT a Gavá, com el COP a Alcalá d'Henares, ens oposem frontalment a aquesta desmesurada mesura, i pensem que ha arribat el moment de demostrar que estem farts que ROCA ens estomaqui i enganyi al seu interès. És moment de passar a l'acció, d'iniciar les mobilitzacions necessàries per a paralitzar aquest expedient, però solament ho aconseguirem si estem tots units i convençuts que aquesta mesura és inacceptable, això significa que tots hem de ser clars i no amagar cartes, és a dir si iniciem la lluita serà per a intentar paralitzar l'ERO, no per a intentar vendre els nostres llocs de treball per una quantitat de diners més gran, la lluita ha de tenir com objectiu mantenir-los i assegurar les nostres produccions.

Per això davant aquest nou atac a la totalitat de treballador@s de ROCA, creiem que és necessari per part de tots els Comitès d'Empresa la convocatòria d'ASSEMBLEES generals de fàbrica, on entre tots i totes decidim com anem a plantejar la lluita, és necessària davant la gravetat de l'atac la unitat de tots els treballadors i treballadores.

Per tant, la CGT i el COP, sol·liciten tant a UGT i CCOO, com a tots els treballadors unitat d'acció, hem d'organitzar-nos, solament des de la unitat tindrem alguna opció de parar aquest atac, hem d'oblidar les nombroses diferències que hem mantingut des de temps immemorials, la nostra única arma en aquest conflicte és la unió i la defensa d'un únic missatge davant l'empresa, si entre tots som capaços de portar-lo a terme, podem estar segurs que ROCA, es pensarà molt les mesures a adoptar, perquè potser es vegi sorpresa que el que durant molts anys ha fomentat (DIVISIÓ) ja no existeix.

Salut i lluita

Secció Sindical CGT-ROCA www.cgt-roca.com

Secció Sindical COP-ROCA (Alcalá d'Henares)

Gavá, a 20 de Gener de 2009.