CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT Ivemon Ambulàncies Egara davant l’incompliment de la resolució d’Inspecció de Treball

Dijous, 23 abril, 2020

comunicat_premsa_23042020curt-1.jpg

Com que Ambulànices Egara no està complint els requeriments d'Inspecció de Treball en plena pandèmia del Covid-19, des de CGT hem interposat una nova denuncia

Les seccions sindicals de CGT a Ambulàncies Egara de Terres de l’Ebre, Lleida i Tarragona hem fet un nou recull d’incidències que ens estem trobant durant aquest procés d’emergència sanitària pel Covid-19 en el sector del transport sanitari públic, tant al urgent (TSU) com no urgent (TSNU), que gestiona l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara SL en tots aquests territoris, tot i les denuncies presentades fins ara.

La mala gestió per part de l’empresa, de la pandèmia Covid-19, ens ha portat a una situació molt delicada. Els casos de confinament i d'afectacions entre la plantilla han augmentat exponencialment. El nostre treball i la relació de proximitat amb els usuaris fan que sigui un servei de risc, és per això que davant de la falta del compliment de mesures adequades per part l'empresa, vam interposar denuncia a Inspecció de Treball.

El passat 27 de març vam posar una denúncia a Inspecció de Treball contra l'empresa per no dotar d'EPI’s adequats a la plantilla. No es fa entrega de mascaretes quirúrgiques suficients a totes les unitats de TSU i TSNU, tant per al personal com per als pacients. No hi ha suficients mascaretes de protecció FFP2 i FFP3 per a tot el personal, tant de TSU com de TSNU, l’empresa exigies que s’usin durant 20 dies. Els protectors facials no estan homologats. Hi ha treballadors i treballadores que s'han de rentar la roba de treball a casa. Les bates de plàstic entregades per l’empresa, no compleixen amb cap normativa. A més el dia 4 d’abril vam fer una ampliació de la denúncia per no utilitzar desinfectants homologats i per no reciclar els residus biològics. També em demanat que es facin proves test de COVID-19 a tota la plantilla.

El dia 9 d’abril Inspecció de Treball va emetre un informe favorable a les nostres demandes, on entre d’altres consideracions, requeria a l’empresa perquè complís amb els estàndards normatius en prevenció de riscos laborals exigits tan pel SEM com pel Ministeri de Sanitat.

L'empresa va fer al·legacions per no haver de complir les demandes que recull l’informe del dia 9 d’abril, però Inspecció de Treball les ha desestimat el dia 22 d’abril.

Des de les seccions sindicals CGT d’Ivemon Ambulàncies Egara a Terres de l’Ebre, Lleida i Tarragona, un cop fet el seguiment durant tot aquest temps i després de que Inspecció de Treball hagues desestimat les al·legacions fetes per l’empresa davant el seu informe, volem denunciar públicament que no es compleixen les recomanacions d’Inspecció de Treball REF: OS 43/0002703/20 amb data 9 d’abril de 2020, i que es segueix posant en perill als treballadors i treballadores, les seves famílies i a tots el usuaris d’aquest servei.

Com que tot i l'informe d'Inspecció de Treball l'empresa segueix sense complir la resolució, hem decidit donar un nou pas endavant, i hem interposat una nova denuncia a Inspecció de Treball instant a que actui davant l'incompliment de les mesures de prevenció i protecció per part de l'empresa. I si aquesta segueix sense adoptar les mesures adequades, haurem d'acabar interposant denuncia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Seccions Sindicals CGT d’Ivemon Ambulàncies Egara SL a Terres de l’Ebre, Lleida i Tarragona

Tarragona 23 d’abril de 2020

comunicat_premsa_23042020curt-1.jpg

comunicat_premsa_23042020curt-2.jpg

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció