CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT, OTZA i CoBas als treballadors del sector de les assegurances

Dijous, 17 desembre, 2009

UN ALTRE PAS ENDAVANT … LA UNIÓ ENS FA MÉS FORTS ALS TREBALLADORS I TREBALLADORES DEL SECTOR

Els Sindicats OTZA, CGT i Co.Bas fem arribar aquesta reflexió sobre la degradació de les nostres condicions laborals i la regressió progressiva i continuada dels marcs de relació existents, que provocarà en un futur pròxim la pèrdua total i definitiva de les mateixes. És hora de posar punt final a la manipulació del missatge que es repeteix una vegada i una altra que els treballadors i treballadores, som indiferents al que ens succeïx. Res ens deixa indiferents; menys encara quan veiem el que ja passa ara i per tant el que pot passar en breu. És per això que on estiguem i on ens rebeu anem a fomentar la unitat dels treballadors i treballadores del nostre Sector.

Des de les Organitzacions estem donant aquest pas que necessita de la teva Participació. Ens uneix l'objectiu i la manera d'arribar-hi. Només així, units, i sent nosaltres els protagonistes aconseguirem recuperar la presència que hem perdut. Tornarem a estar enfront de la Patronal i enfront de les multinacionals asseguradores sobre les decisions de les quals, no tenim ara cap decisió ni intervenció de cap tipus, a pesar de ser els directament afectats.

La nostra divisió davant els mateixos mals que ens afecten és greu i incomprensible:

* La parcel·lació de les empreses, segmentació d'unitats i divisió de departaments que comporta màxima facilitat per a executar la externalització de funcions i treballadors.

* Prolongació de jornada. Abaratiment de la mà d'obra. Acomiadaments.

* Salaris. Dependrà del malabarisme de l'IPC però si es manté per sota del 0% al finalitzar l'any, és a dir en deflació, a més d'haver de retornar l'increment rebut a compte veurem com el Salari Base que es fixarà en Taules serà inferior al que ens consta provisionalment per a aquest 2009.

* Si a tot això li afegim la pujada d'impostos que s'anuncia des del Govern, estarem davant un panorama de rebaixa substancial de poder adquisitiu.

* El buidatge de Convenis particulars i sectorials per mitjà de la desvinculació de qualsevol marc legal laboral. Creació d'incentius i variables que es nodreixen d'emoluents, que serveixen per a aprofundir la divisió de les plantilles, amb la perspectiva segura de “pa per a avui i fam per a demà”.

* Aplicació de Projectes d'empresa, provinents de les Direccions centrals internacionals davant els quals, aparentment almenys, ningú pot dir ni fer res.

* Pèrdua de professionalitat. Automatització de tasques. Constitució de plataformes d'atenció i servei internes i externes.

Aquesta és la dinàmica a trencar. Reivindiquem de nou el Conveni d'Assegurances, amb les millores que han d'introduir-se perquè sigui d'aplicació a totes les empreses l'activitat de les quals es genera des de la indústria de les Assegurances i les Mútues d'Accidents de Treball, així com totes les empreses d'un mateix Grup Empresarial assegurador.

Des de les Organitzacions estem donant aquest pas que necessita, sense cap gènere de dubte, de la teva Participació. Recorda'ho.

Desembre de 2009

Confederació General del Treball, Organització de Treballadors de Zurich Assegurances, Comissions de Base.