CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT Panrico sobre els 23 acomiadaments a la logística de Panrico

Dissabte, 21 març, 2015

COMUNICAT DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CGT PANRICO

Un nou grup de 23 companys de logística ha estat acomiadat el passat dia 7 d'aquest mes de març, curiosament el dia de la patrona de la localitat on està ubicada la fàbrica; mentre uns estaven de festa, la patronal ens ha deixat sense futur, un futur que ens ha destrossat l'avarícia dels empresaris.

En els nostres llocs de treball érem uns treballadors boníssims i millors persones i mai pensem que ens anàvem a trobar en aquesta situació. Que trist és veure així, després d'estar treballant sense parar i lluitant per tirar endavant una empresa, alguns durant més de 30 anys, ens han acomiadat a treballadors de 58, de 55, de 30 anys, que tots hem lluitat pel mateix: arribar a casa orgullosos de la feina que hem fet, i així poder mantenir les nostres famílies dignament. Durant la nostra lluita hem conegut la solidaritat de moltíssimes persones i entitats que s'han acostat a nosaltres, des del primer moment, oferint només perquè creien que la nostra causa era justa.

Quina vergonya! Esperem que a tots els que han fet aquesta vilesa anomenada "pla de viabilitat de Panrico" algun dia els seus fills els trobin a casa plorant i els tinguin d'explicar que s'han quedat sense feina, després que ells no hagin fet absolutament res per evitar que això els passi; tant de bo ho paguin com nosaltres, perquè només volien que uns inversors estrangers guanyessin encara més diners dels que guanyen.

Després l'ERO del passat any, que ja va eliminar a la majoria de la plantilla de producció, Panrico, ara, ia través d'acomiadaments objectius i individuals, augmenta amb altres 23 acomiadaments als previstos per l'ERO però que la sentència de l'Audiència Nacional anul·lar. L'empresa ha incomplert el propi "esperit de l'ERO" extingint la relació laboral a les parelles dels que ja havien estat acomiadats, enfonsant a famílies senceres a la misèria. Aquests acomiadaments, en ser objectius, els ha efectuat amb la indemnització mínima establerta per la llei (20/12). Amb aquests 23 companys i companyes, la fàbrica de Santa Perpètua ja suma un total de 158 rescissions de contracte.

És una represàlia per haver plantat cara a la patronal amb una vaga? Acabaran aquí? Era necessari externalitzar el departament de logística, per tornar a ocupar aquests mateixos llocs amb treballadors en precari?

El escarniment amb la planta de Santa Perpètua és evident, ja que les plantes ubicades a la resta de l'estat no han patit el mateix tractament.

Des d'aquesta secció sindical ens oposem rotundament a aquesta purga patronal, emparada pels poders polítics (Generalitat) i que han deixat en un abandonament absolut als treballadors. Ara únicament ens queda esperar les possibles sentències favorables que dictaminin els tribunals a les nostres demandes.

De tota manera volem fer rellevant que, d'una o altra manera, la lluita continua.
Salut!

Secció Sindical CGT Panrico

Santa Perpètua de Mogoda, 14 març 2015

Més informació:

- WEB CGT PANRICO

- TWITTER CGT PANRICO

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció