CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT Ponent davant el referèndum de l’1 d’Octubre i l’escalada repressiva de l’estat espanyol

Dimecres, 20 setembre, 2017

COMUNICAT DE LA CGT DE PONENT DAVANT LA CELEBRACIÓ DEL REFERÈNDUM DE L'1 D'OCTUBRE I L'ESCALADA REPRESSIVA DE L'ESTAT ESPANYOL

Des de la Federació de Ponent de la CGT considerem necessari mostrar el nostre posicionament públic davant l'augment de l'escalada repressiva de l'Estat espanyol i la seva voluntat d'impedir, costi el que costi, el referèndum de l'1 d'Octubre i, amb ell, la llibertat d'expressió dels i les ciutadanes.

Com a organització que defensem el dret d'autodeterminació dels pobles, manifestem el nostre rebuig a la repressió de l'estat espanyol contra les llibertats bàsiques que s'està produint aquests dies a Catalunya amb motiu de la convocatòria del referèndum de l'1 d'Octubre, coercint la llibertat d'expressió i reunió, amb citacions judicials a més de 700 alcaldes, pressions sobre els mitjans de comunicació, identificacions de persones al carrer, i confiscació de cartells, fulls informatius i altres elements de propaganda en base al seu contingut.

Per tot això considerem que:

1.- Tot i que la convocatòria del referèndum de l'1 d'Octubre dista del que considerem un procés d'autodeterminació complet, des de la nostra organització considerem intolerable la resposta autoritària que des del govern central i les administracions de l'estat s'està donant.

2.- Ens preocupa i ens alarma que l'escalada repressiva que estem vivint aquests dies previsiblement s'accentuarà en els pròxims dies consolidant una retallada dels drets de participació col·lectiva.

3.- Manifestem el nostre compromís amb la defensa activa de la llibertat i contra qualsevol forma de repressió estatal. Des dels diferents òrgans sindicals de la CGT de Ponent, ens afegim a la crida que ha efectuat el sindicat arreu de Catalunya a dur a terme una lluita activa contra la constant repressió i en defensa dels drets i llibertats del poble català.

Federació Intercomarcal CGT Ponent
https://twitter.com/cgtlleida
https://www.facebook.com/CGTLleida/

comu_cgt_lleida.jpg