CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT sobre la negociació del conveni col·lectiu de l’Hospital de Reus

Dijous, 4 desembre, 2014

Comunicat que la Secció Sindical de CGT a l’Hospital Sant Joan de Reus està repartint aquests dies entre la plantilla, exposant la seva postura davant la negociació del proper conveni col·lectiu de l’Hospital de Reus:

QUÈ ENS ESTAN PREPARANT?

Després de més d’un any suportant els efectes de l’últim pacte d’estalvi, que es va aprovar en referèndum per la mínima, influenciats per la por a quedar-nos sense conveni (malgrat que el pacte en sí mateix invalidava els punts més interessants d’aquest), hi torna a haver moviment per aquí i per allà.

Aquest desembre finalitza el període d’aplicació del present conveni (lligat al pacte) i entrem en un període d’ultraactivitat de 6 mesos (al llarg dels quals el conveni continua vigent però també el pacte) i hem de tornar a negociar les condicions laborals dels propers anys.

Al mateix temps, i des de fa ja unes quantes setmanes, s’està negociant el conveni de la XHUP. Nosaltres no formem part d’aquesta xarxa però normalment s’agafa com a referència i és difícil que els nostres patrons acceptin condicions més avantatjoses.

A la Taula negociadora del Conveni XHUP només hi estan representats UGT, CCOO, MC i SATSE, ja que la resta no arriba al % mínim exigit pel total del sector (és curiós que aquests requisits no afecten a CCOO ni a UGT, els quals, degut a la seva implantació, diuen, tindrien dret a estar representats en aquesta taula ni que no els votés ningú). De tota manera, MC i SATSE estaven disposats a prendre mesures per tal que CGT, CATAC i/o altres sindicats del ram hi poguessin ser presents, si més no com oients. La patronal, d’acord amb els “majoritaris” ho va boicotejar.

En nom de la Unitat Sindical es van consensuar un seguit de punts a reivindicar que, simplificant, comporten tornar a la situació de fa 6 anys, abans que comencessin les retallades.

Nosaltres voldríem anar més enllà (recuperar llocs de treball perduts, per exemple), però tot sigui per la unitat! No obstant això, la patronal ha dit que ni parlar-ne i el que proposen, simplificant també, consistiria en assumir i incorporar totes aquestes retallades “provisionals” i convertir-les en definitives.

El 19/11, en el decurs de la 5a reunió negociadora, la patronal s’havia mogut mínimament (acceptaven alguns canvis però ho supeditaven a la decisió de la direcció de cada centre). I els sindicats? Hermetisme total? Molt ens temem que els “majoritaris” estan preparant algun altre pacte vergonyós com els que han signat aquests últims anys. Considerant que els treballadors cada dia creuen menys en les seves paraules i les seves estratègies de la por, la pregunta és: s’atreviran a fer referèndums aquest cop?

Paral·lelament, polítics al servei d’interessos aliens al benestar i salut de la ciutadania, estan preparant d’amagatotis una vertadera i total privatització de la Sanitat catalana, pas a pas.

Tenim el Consorci de Lleida i els Pirineus, que està trobant dificultats per implantar-se degut a la gran oposició que genera. Per cert, el dia 29 /11 hi haurà una gran manifestació a Lleida per aturar aquests plans. El Grup de Treball en defensa de la Sanitat Pública a Tarragona (CGT, Co.BAS i CUP) organitzen un bus per assistir-hi (qui estigui interessat que es posi en contacte amb aquesta Secció Sindical; sembla que encara hi ha places).

I és que després venim nosaltres. El mateix Grup de Treball esmentat ha tret no fa gaire un comunicat en el que denuncia que a partir de l’enganyós concepte de Plans Funcionals s’està endegant un Consorci encobert a la demarcació de Tarragona, tal i com va acabar reconeixent el Sr. Mercadé, el delegat territorial de Sanitat en aquesta zona.

I a Reus, que tal anem? Doncs de moment, com si es tractés de la reposició d’una pel·lícula que ja tenim molt vista, apostem per la unitat sindical, unitat en torn a una Plataforma de Conveni que significaria, sense entrar en detalls, la fi de les retallades i el retorn pactat i progressiu de tot el que ens han retallat fins ara. De moment hi ha consens en torn a això i per això, de moment, hi ha unitat.

També (com ja van fer en el seu moment, quan s’havia de discutir l’anterior pacte) ens han fotut un petit espant: “ai, que no tenim diners per pagar les nòmines de novembre” i de seguida l’alcalde penjant-se la medalla: “però tranquils que es pagaran, perquè traurem els diners de no se on” Bonica representació, però la segona vegada ja no fa tant d’efecte. Potser sí que es pensen que així començarem les negociacions del conveni amb més por i estarem més “raonables”, és a dir, més cagats.

Des de la Secció Sindical de CGT en aquest hospital estem per la unitat sindical mentre sigui possible, ja ho hem dit, però volem deixar molt clar des del primer dia quines són les línies vermelles que no creuarem i que ens obligaran a trencar aquesta unitat si es dona el cas: no acceptarem més retallades l’any que ve! Ni tan sols acceptarem negociar sobre retallades (no es tracta d’apaivagar-les sinó de rebutjar-les del tot!) i som partidaris, si els directius s’entesten en parlar d’aquest tema, d’aixecar-nos de la taula de negociacions i iniciar les mobilitzacions de la plantilla i també dels ciutadans, perquè això va més enllà d’un simple conflicte laboral.

És per tot això que us proposem plantar cara totes juntes per tal d’impedir més agressions contra la plantilla, que tothom tingui veu per expressar les seves reivindicacions, exigir màxima transparència en les negociacions que es facin a partir d’ara i amb l’objectiu general de garantir una sanitat pública i de qualitat a la nostra ciutat i a tot el territori.

AQUEST COP NO CEDIREM!!
AQUEST COP NO ENS VENDRAN!!

Secció Sindical CGT Hospital Universitari Sant Joan de Reus