CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT sobre la situació actual de l’Hospital Sant Joan de Reus

Divendres, 29 abril, 2016

CGT AMB LA LLUITA DE LA PLANTILLA DE L'HOSPITAL SANT JOAN DE REUS, PER UNA SANITAT PÚBLICA, UNIVERSAL I DE QUALITAT

Contra l'impagament de DPO, les retallades de serveis i drets i els acomiadaments

A finals de març, la gerència de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus (HUSJR) va fer saber al seu comitè d'empresa que no podia assumir el pagament de la Direcció Participativa per Objectius (DPO) que havia estat compromesa en el conveni col·lectiu signat uns mesos abans. El motiu que va generar aquesta decisió va ser que el dèficit de tres milions d’euros que es recollia en l’últim balanç econòmic de l’empresa impossibilitava el pagament dels 1'9 milions d’euros que pertocaven als treballadors i treballadores.

Després d’aquest comunicat han succeït una sèrie d'esdeveniments que podrien deixar perplexa qualsevol persona amb una mica de sentit comú. Primer de tot, l’alcalde de la ciutat va convidar el comitè a solidaritzar-se amb el consistori. És a dir, el cap de govern de la ciutat pretenia que la mala gestió de la gerència fos pagada amb la jornada de les persones que treballen a l’hospital. Per la seva banda, el Consell d'Administració de l’hospital també va comunicar al comitè que no es podrien acomplir els acords sobre les remuneracions que es recollien en el conveni. Igualment greu és el fet que des del govern s’hagin utilitzat mitjans de comunicació públics locals per fer propaganda i justificar les seves intencions.

La majoria de grups polítics del consistori han tingut un paper lamentable davant aquesta situació. En el millor dels casos han fet propostes que saben que no estan en condicions o no estan disposats a assumir. Alguns han dit que per fer front a aquesta despesa es podria eximir l’hospital del pagament de l’IBI, altres han proposat que l’hospital no aboni al consistori els 7 milions d’euros anuals en concepte de lloguer o fins i tot que es categoritzi al nivell 5 perquè rebi més ajuts de l’administració.

De manera paral·lela, recentment han esclatat novetats en el cas Innova. Josep Prat, ex director de l’empresa municipal es deixa anar i acusa l’exconsellera Marina Geli i l’exalcalde Lluís Miquel Pérez de desfalc econòmic sanitari per inflar els sous del Sr. Manté i de l'arquitecte Batesteza argumentant que aquests augments es van produir per decisions estrictament polítiques, més enllà de les purament funcionals. Al fil d'això, sorgeix el jutge instructor del cas, indicant que no acaba d'entendre com l'actual Ajuntament de Reus, havent-se presentat com a acusació particular, manté una actitud passiva davant la progressió del cas (noves declaracions, més documentació…) i no exigeix més responsabilitats.

CGT, davant la gravetat d’aquests fets, vol constatar:

1.- Que com a organització activament participant i promotora en diverses plataformes en defensa de l’àmbit públic no deixarà de donar suport als treballadors i treballadores i estarà al costat de la defensa de la dignitat de les seves condicions de treball.

2.- Que denunciarà la pèssima gestió de l’hospital que ha permès que gran part dels recursos econòmics de la ciutat hagin estat destinats a omplir les butxaques d’unes persones sense escrúpols mogudes per la cobdícia a l'empara de part de la classe política de Reus.

3.- Que queda evidenciat que hi ha, més enllà del pagament compromès del DPO a la plantilla del (HUSJR), una pèssima gestió de l'hospital al llarg d'aquests últims anys tant per l'equip de govern anterior com de l'actual i que les xifres del dèficit aportades -3 milions d'euros- poden ser molt majors.

4.- Que no admetem l’actitud de l’equip de govern de l’Ajuntament de Reus que no dóna la cara i en comptes d’assumir responsabilitats que li pertoquen, les deriva a l’actual consell administratiu on tenen majoria els grups que estan a l’oposició..

5.- Que no tolerarem que els diners públics serveixin per fomentar la sanitat privada, utilitzant l'hospital i les seves instal·lacions per llogar-lo a mútues, i proveint de places hospitalàries a aquestes en detriment de les places públiques (un exemple d’això és la negació o ocultació de la llista d’espera).

6.- Que exigim que els diners públics malversats es recuperin per invertir en la sanitat pública de Reus, per crear més llocs de treball que permetin donar un servei de més qualitat, eliminant la sobrecàrrega i l’estrés que estan sotmesos diàriament certs departaments de l'hospital i,d'altra banda, millorar les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores evitant que la temporalitat laboral s'estableixi de manera definitiva mitjançant diversos tipus de contractació (pràctiques, formació, d'obra i servei…..)

7.- Finalment, fem una crida a tota la població de Reus perquè doni suport a les i els companys que formen la plantilla de l'hospital en les seves reivindicacions, un col·lectiu que està pagant els efectes de la crisi i la mala gestió dels recursos amb l’augment d’hores de treball acompanyat de la disminució de les seves retribucions.

28 d'abril de 2016

Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de la CGT

>>> Aneu a aquests enllaços per a més informació del tema:

El director de l'Hospital a la corda fluixa després del fracàs del seu pla d'ajust
El consell d'administració no aprova les mesures que havia redactat Jordi Colomer, director del centre
http://delcamp.cat/reusdiari/noticia/1134/el-director-de-lhospital-a-la-corda-fluixa-desprs-del-fracs-del-seu-pla-dajust

Més de 200 treballadors de l'Hospital Sant Joan de Reus escridassen el consell d'administració que ha de decidir si s'aprova el pla per intentar reduir el dèficit de l'hospital
http://delcamp.cat/reusdiari/noticia/1131/ms-de-200-metges-i-personal-de-lhospital-sant-joan-escridassen-el-consell-dadministraci

El Comitè d'Empresa de l'Hospital Sant Joan de Reus refusa 'de ple' el pla d'ajust de la direcció
http://reusdigital.cat/noticies/reus/el-comite-dempresa-de-lhospital-refusa-de-ple-el-pla-dajust-de-la-direccio

La direcció de l'Hospital Sant Joan de Reus proposa un estalvi de 2 milions d'euros en serveis i personal
http://reusdigital.cat/noticies/reus/la-direccio-de-lhospital-proposa-un-estalvi-de-2-milions-deuros-en-serveis-i-personal

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció