CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT sobre l’acord de l’ERO de TeleTech

Dijous, 30 agost, 2012

Una vegada més CCOO i UGT s'han convertit en col·laboradors lamentables d'una empresa i aquest comunicat serveix per a denunciar com amb la seva signatura avalen 1500 acomiadaments.


Des de la CGT sentim profund fàstic del model de sindicalisme de concertació que practiquen CCOO i UGT en el nostre sector. L'últim cas que anem a denunciar és l'acord que van signar el passat 14 d'agost que avala el tancament de l'empresa TeleTech a Espanya i els seus 1500 acomiadaments.

Aquesta multinacional nord-americana, que obté beneficis, en un descarat tancament patronal va decidir recentment tancar el seu negoci a Espanya, trencant els seus contractes mercantils amb Vodafone i Movistar i mantenint únicament el seu contracte amb Vodafone Espanya a Costa Rica on, han reconegut, seguiran atenent trucades de clients de l'estat espanyol.

Evidentment la decisió de TeleTech és fastigosa, atès que, amb contractes en vigor, els trenca i deixa a 1500 famílies en el carrer. Però el pitjor de tot és que una vegada produït reben la miserable col·laboració de les cúpules sindicals de CCOO i UGT per a anar-se'n d'Espanya de la manera més barata possible.

El cas s'agreuja quan aquests acomiadaments es produeixen amb causes fraudulentes com és el cas. És veritat que la llei ho està posant cada vegada mes fàcil, però amb l'ajuda de CCOO i UGT qualsevol empresari sense escrúpols s'anima a fer de les seves, que després ja vindran CCOO i UGT a tancar una acord perquè se'n vagi de rosites.

CGT utilitzarà tots els mitjans jurídics al seu abast i demandarà aquest acord de TeleTech, CCOO i UGT per fraudulent, perquè sigui declarat nul.

No hi ha causes per a aquests 1500 acomiadaments i l'única indemnització possible per als treballadors era la que marca la llei per als acomiadaments nuls amb readmissió impossible, que és de 45 dies per a tots els treballadors.

Si lluites pots guanyar però si no lluites estas perdut

CGT ha convocat i convocarà diverses mobilitzacions contra aquests acomiadaments. CCOO i UGT en comptes de mobilitzar-se, en comptes de demandar judicialment aquesta decisió empresarial, amb l'objecte que els jutges analitzin aquesta injusta decisió i la tombin, han decidit asseure's i negociar un acord DISCRIMINATORI per a la plantilla de Teletech.

Més de la meitat de la plantilla (això és, els treballadors d'obra i servei de València i de Toledo) han estat acomiadats amb una indemnització minima de 21 dies per any treballat. La resta dels treballadors rebran 35 dies per any. Ens agradaria que CCOO i UGT expliquin com poden avalar en el seu acord final de l'ERO que un teleoperador amb contracte d'obra, nascut a Madrid rebi 35 dies, i un teleoperador amb contracte d'obra nascut a Toledo o València rebi 21.

CCOO i UGT han acceptat la carta de l'empresa per a jugar brut, discriminar i han avalat amb aquesta signatura la decisió d'aquesta empresa, que, com ha vingut fent els últims mesos, pujarà en borsa gràcies a aquest patètic acord.

Es pot i s'ha de lluitar contra els ERO

Per a CGT aquest acord és un nou cas que demostra que en aquest sector els sindicats majoritaris són una fitxa més de la patronal per a assolir els seus perversos objectius. CGT ha demostrat recentment que la lluita contra els ERO serveix, però per a això cal voler, i ells no volen. Citem la sentència del TSJM parlant sobre les causes en l'ERO de GSS Line: “Allò que és objectiu és objectiu i és senzill de demostrar”.

Si aquest acomiadament hagués estat de debò objectiu, la indemnització seria la que marca la reforma laboral del Partit Popular, 20 dies per a tots. El fet que l'empresa hagi pujat la indemnització fins als 35 dies per als treballadors amb contracte d'obra de Madrid i els indefinits i, discriminatòriament, 21 dies per any per als treballadors amb contracte d'obra i servei de Toledo i València demostra que les causes no estaven clares i per tant que els tribunals poden tombar aquest ERO declarant la nul·litat del mateix i obligant a la readmissió que, com en aquest cas és ja impossible per l'acció de TeleTech, es convertirà en 45 dies per a tots els treballadors.

CGT seguirà lluitant, ara amb una demanda judicial per a intentar demostrar que aquests acomiadaments són il·legals atès que no tenen causa real.

Aquest és el camí de CGT: Ni rendir-se, ni pactar, és l'hora de Lluitar.

Coordinadora Estatal de telemàrqueting de la CGT

>>> Adjuntem comunicat

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció