CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT Teleco Tarragona sobre l’acord entre representació social i empresa

Dissabte, 30 juny, 2018

El passat 14 de juny es va arribar a un acord entre la representació social i l'empresa Teleco per prorrogar l'acord subscrit en 2015 fins a febrer de 2019.

Enrere han quedat les propostes aportades per l'empresa per subscriure un nou acord totalment inassumible per la plantilla i les amenaces de Teleco d'aplicar l'article 41 de lET si no s'acceptaven les seves pretensions.

S'ha demostrat que amb la unitat sindical de totes les organitzacions és possible com a mínim frenar la voracitat de l'empresariat. No tot val, la situació de les condicions laborals en el sector de les telecos fa necessari aquest esforç per unificar les lluites de totes les empreses del sector, sense complexos i amb el ferm propòsit d'aconseguir els nostres objectius elementals: aconseguir tenir un treball digne i desenvolupar-ho amb normalitat, sense acceptar xantatges ni ser presa de la por.

En aquestes estem, sabem que hem de fer entendre a TELECO que, ens presentin la fórmula que ens presentin per fer-nos creure que és inviable una altra alternativa que garanteixi la viabilitat de l'empresa, no podem doblegar-nos davant propostes que signifiquin continuar amb l'actual situació d'explotació i precarització.

Però tenim clar que la solució passa per la regulació del sector de manera definitiva, és l'única manera de modificar la situació actual de desprotecció. No n'hi ha prou amb negociar un conveni de metall estatal a la mesura de l'empresari perquè rebaixin la pressió exercida a les i els treballadors, volem ser ambiciosos, que es derogui l'actual legislació que permet les subcontractacions de manera indefinida, que l'eliminació de llocs de treball en grans empreses com Telefónica no suposi que de manera automàtica es crein altres llocs amb condicions laborals substancialment inferiors, que hi hagi un compromís real de totes les organitzacions sindicals d'aconseguir aquests objectius, perquè mentrestant la precarització en el sector causa múltiples accidents, desgraciadament alguns amb resultat de mort.

No volem arriscar les nostres vides, no volem ser manipulats amb falses esperances, volem viure i treballar amb dignitat, no som simple mercaderia.

Secció Sindical CGT Teleco Tarragona

http://teleafonica.blogspot.com/2018/06/comunicado-de-cgt-en-teleco-tarragona.html