CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de CGT TV Catalunya sobre el referèndum del preacord de l’ERO

Dissabte, 10 agost, 2013

Companys/companyes!

Finalment el comitè d’empresa ha decidit, com s’havia compromès, fer un referèndum perquè els treballadors de TVC es donem el vistiplau per signar el preacord a què va arribar amb la direcció per acomiadar 205 treballadors en els propers 4 anys.

No cal que ens estenguem explicant el plec de condicions que limiten l’acomiadament ni els complements que acompanyaran els 205 treballadors a la porta de TVC.
La CGT de TVC valora l’esforç fet pels companys del comitè per mitigar el cop de l’acomiadament i, per això, a última hora va avenir-se a signar el preacord.

Ara arriba l’hora que tots i cada un dels treballadors ens pronunciem. Pels debats d’aquests darrers dies s’ha vist que no hi ha unanimitat.

A última hora de dijous els treballadors afectats van manifestar majoritàriament que consideraven acceptables els complements (pactats entre la direcció i el comitè) que els acompanyaran en el seu camí cap al carrer.

Donades totes aquestes circumstàncies, la CGT de TVC no pensa pronunciar-se en sentit contrari als afectats però tampoc en el sentit de donar per bons aquests complements a l’acomiadament obtinguts sota la coacció i l’amenaça que suposa un Procediment d’Acomiadaments Col·lectiu.

La CGT de TVC apel·la a la consciència de cadascú de participar i donar suport a la coacció acceptada o de no interposar-se en una decisió que alguns poden creure que no els pertoca prendre o els és desfavorable.

Finalment, volem posar de manifest que, un cop desaparegudes les causes del PAC en el redactat del preacord, es posa clarament de manifest que aquests són uns acomiadaments sense cap més sentit que el de posar uns cadàvers a la taula d’algun mandatari polític a canvi de qui sap quina contrapartida.

CGT TV Catalunya

Més informació:

- TWITTER CGT TV CATALUNYA

Attached documents