CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de desconvocatòria de la vaga de l’AVE prevista pels dies 4 i 8 de maig

Dijous, 30 abril, 2009

ACORD MÀXIM: 112% VARIABLE AVE

DESCONVOCADA LA VAGA

CGT, juntament amb UGT i SEMAF han arribat a un acord amb la Direcció de l'Empresa que suposa el reconeixement per part de la mateixa de l'abonament màxim del 112% de la variable per a tots els MM.II JT i SSB de AV-LD i AV-.MD.

Aquest acord ha estat el resultat d'una revisió (obligada per la pressió de les aturades) de l'anàlisi en el compliment dels paràmetres, els resultats de qualitat producció i el desenvolupament econòmic de l'exercici. La diferència restant pel que fa a l'abonat es recollirà segurament en la nomina del mes de maig, donant per superat aquest conflicte que havia provocat l'empresa i que per tant els treballadors no havíem de ser penalitzats amb la retallada del 10% de la variable.

Cal assenyalar que tots els sindicats del CGE hem manifestat en totes les reunions de variables que l'empresa estava incomplint l'acord del 22 de setembre de 2005, modificant unilateralment paràmetres i establint-se percentatges en la variable diferents en funció o Àrea d'Activitat per a treballadors d'una mateixa categoria professional, fent oïdes sordes a les reivindicacions plantejades.

Des de CGT ens alegrem que amb la unitat sindical i amb el suport dels treballadors de l'Alta Velocitat no hagi estat necessari arribar a paralitzar els trens i que l'empresa hagi rectificat la seva postura impositiva. Entenem que solament amb el diàleg i en l'àmbit de la negociació és des d'on es poden modificar les retribucions que fins a ara estan pactades. Per altra banda no entenem la passivitat mostrada per CC.OO i el SF, que no han estat molt fins en els últims dies. Tal vegada, solament pressionaven en les reunions per a no sortir-se de la foto, però quan han hagut de mullar-se realment se'ls han vist molt fluixets, com si aquesta baralla no fora amb ells, o com si de primeres donessin per perduda la diferència de la variable. Està clar que haurien d'explicar les seves accions als treballadors.

CGT continuarà amb la unitat sindical amb aquells que estiguin disposats a enfrontar-se a les postures intransigents de RENFE i a participar en la negociació sense imposició.

SFF-CGT