CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de FESAN-CGT en suport a la lluita de la Coordinadora de Tècnics Superiors Sanitaris i Auxiliars d’Infermeria

Diumenge, 7 octubre, 2007

Després de molts anys de lluita i sol·licitud de reconeixement de drets, els Tècnics Superiors i Auxiliars d'Infermeria segueixen sent un dels col·lectius més discriminats dintre del Sistema Nacional de Salut. Des de la CGT, volem mostrar la nostra més enèrgica repulsa, a la falta de criteri i equiparació amb els professionals sanitaris europeus de les nostres mateixes categories.

Davant la paralització de les diferents propostes presentades per aquests col·lectius, des de la CGT demanem que d'una vegada es prenguin en consideració, pel bé de la sanitat pública i privada les següents reivindicacions:

Pels Tècnics Superiors Sanitaris:

- Eliminació del catàleg de titulacions de Formació Professional referents als Tècnics Superiors Sanitaris.

- Actualització dels estudis reglats dels Tècnics Sanitaris Superiors situant-los en els 180-240 ECTS i en “el nivell 4” de qualificació.

- Revisió del circuit formatiu i les unitats de competències dels TSS per a millorar la qualitat i la prestació sanitària de la ciutadania.

- Aplicar immediatament els grups professionals de l'article 76 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, sense períodes transitoris ni data de caducitat, disposició transitòria tercera.

- Modificació de la Llei d'Ordenació de les Professions Sanitàries (LOPS) per a integrar als TSS com professió sanitària.

- Derogació del publicat en el BOE en relació a les qualificacions “nivell 3” de les diverses especialitats tècniques superiors sanitàries.

- Impedir la publicació dels reials decrets del MEC en relació a les especialitats publicades en el BOE amb “el nivell 3” de qualificació.

- Impedir que l'Institut de les Qualificacions (INCUAL) i el Consell General de la Formació Professional (CGFP) acordin el “nivell 3” de qualificació per a l'especialitat d'Imatge “per al Diagnòstic”.

Pels Auxiliars d'Infermeria:

- Manteniment de la qualificació aprovada de Tècnic “en Cures Auxiliars d'Infermeria i Geriatria”.

- Actualització dels estudis situant-los en Grau Superior de la Formació Professional.

- Elevar la qualificació Professional al nivell 3.

La CGT no abandonarà a la seva sort als treballadors de la sanitat pública i privada, per a això, emprarem tots els mitjans que la llei i la lluita dels treballadors posa al nostre abast per a seguir el camí de la justícia, igualtat i llibertat.

Federació Estatal de Sanitat de la CGT
http://www.fesancgt.org/