CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de FESIM-CGT davant el conflicte de les subcontrates de telefonia a nivell estatal: A la Vaga Indefinida #HuelgatotalMovistar

Diumenge, 12 abril, 2015

Davant el conflicte de les subcontrates de telefonia a nivell estatal la FESIM-CGT, volem manifestar a l'opinió pública el següent:

1. Que als mitjans de comunicació no els ha quedat més remei que parlar, a la seva manera, de les condicions precàries i infames de subcontractació que pateixen els treballadors/es afectats/des, davant la decisió de milers d'ells de dir prou, per mitjà d'una vaga indefinida.

2. Que tot aquest conflicte neix, en primer lloc, pel lliurament del govern Aznar al seu amic Alierta, per a reconvertir l'injuriat monopoli estatal de les comunicacions en una presumpta panacea de llibertat en les comunicacions. El que des d'organitzacions com la CGT vam denunciar llavors, s'està comprovant ara. Sofrim un monopoli privat de personatges que, mentre augmenten els seus ingressos coneguts, d'un a set milions d'euros anuals, converteixen un treball tècnic i d'assistència als consumidors, en un esclavatge de desenes de milers de persones i en un servei al client deplorable i només encaminat al seu negoci.

3. La Vaga convocada a Madrid per AST, es converteix en l'espurna que genera una resposta a pràcticament tot l'estat espanyol. A partir d'aquesta vaga, altres sindicats, hem donat suport aquesta mobilització amb les eines que la legislació actual ens permet.

4. UGT i CCOO, que han entrat en el conflicte perquè les plantilles afectades s'han mobilitzat autònomament, pretenen ara rebaixar la mobilització per a tenir un escenari més favorable al tipus de negociació que solen fer.

5. En l'acte de mediació del 8 d'abril, els sindicats oficials van pretendre canviar la vaga indefinida per un calendari de vagues. No ho acceptem cap dels sindicats convocants ja que SÓN ELS TREBALLADORS ELS QUE HAN DECIDIT LA VAGA INDEFINIDA I SOLAMENT ELS TOCA A ELLS DECIDIR LA SEVA CONTINUÏTAT O PARALITZACIÓ.

6. Sobre les acusacions del diari El Mundo de que aquestes mobilitzacions són una maniobra electoralista dels sindicats que donem suport la mobilització, dues coses; a. Qui origina aquest conflicte és Telefonica-Movistar amb la seva decisió unilateral d'empitjorar les condicions de les subcontrates.
b. Enfrontar-se al sistema, quan els poderosos ens volen convertir en esclaus, és el deure de qualsevol sindicat de classe. Si amb això cridem als afectats a compartir la nostra manera d'entendre el sindicalisme, només estem complint amb la nostra obligació anarcosindicalista.

Per això, des de la Federació del Metall estatal i des del Comitè Confederal de la CGT, anem a seguir donant suport, donant eines jurídiques i sindicals i compartint la lluita, amb tots els companys i companyes de les subcontrates de telefonia del conjunt de l'estat per als quals hem convocat la Vaga Indefinida des del 14 d'abril de 2015.

Exigim als responsables d'aquesta situació: govern, Telefonica-Movistar i patronals del metall i altres sectors afectats: que reconeguin com únics interlocutors d'aquest conflicte als/les treballadors/es afectats/des (falsos autònoms o contractats), que s'obri una negociació a nivell estatal, s'accepti la incorporació de tots aquests col·lectius precaritzats en la plantilla de Telefonica, igualant així les condicions de treball, s'acabi d'una vegada per sempre amb la precarietat i el règim semiesclavista que ha generat l'actual Direcció de Telefonica amb César Alierta al capdavant.

Barcelona, 9 d'abril de 2015.

Diego Rejón Bayo, Secretari General de la Federació de Sindicat de la Indústria Sidero-Metal·lúrgica de la CGT (FESIM-CGT)

>>> En documents adjunts comunicat FESIM-CGT i convocatòria de vaga de CGT des del 14 d'abril.

>>> Sigue las informaciones sobre el desarrollo de la huelga en el blog http://teleafonica.blogspot.com.es/

Registre de Convocatòria de CGT de vaga indefinida a contractes i subcontractes Telefonica- Movistar des del 14 d´abril i exposició de motius:

Comunicat FESIM sobre convocatòria de Vaga Indefinida a Telefonica:

Imatge d´assemblea de contractes i subcontractes de Telefonica-Movistar a Plaça Catalunya de Barcelona:


Autònoms i subcontractades per Telefònica-Movistar convoquen a més 160.000 treballadors/es a la vaga indefinida des del 14 d’abril

CGT TELEFONICA CONVOCA A LA VAGA INDEFINIDA ESTATAL DES DEL 14 D'ABRIL

Des del passat 28 d'abril, després de diverses assemblees de treballadors/es les contractes de Movistar estan en vaga indefinida. Això s'ha estès per més províncies i han decidit continuar i a partir del 7 d'abril a nivell estatal.

La CGT, des de la Federació de Metall, convoca vaga estatal indefinida, des del proper dia 14 d'Abril, per donar cobertura legal a totes les treballadores de les Contractes de Movistar com també a totes les autònomes.
 
Des del Grup Telefónica la CGT, hem de participar activament en aquesta mobilització i els més aviat possible tenir una reunió amb CGT Metall, que és on està la nostra afiliació i és el Conveni que s'aplica a la majoria d'aquests treballadors, per poder unir lluites conjuntes dins del sector de les Telecomunicacions.
 
Aquestes són les reivindicacions que consten en la nostra convocatòria de vaga:

1. Que el motiu de la vaga és pressionar les empreses de telecomunicacions i Telefónica-Movistar per la retirada del contracte de bucle i perquè retirin les pèssimes condicions que imposen als treballadors de les seves contractes (empreses col·laboradores) i que afecten també a tots els subcontractats, autònoms dependents o no, ja que en molts casos estan en cessió il·legal com demostren diverses resolucions de les Inspeccions de Treball.

La CGT i altres sindicats de diferents àmbits, han promogut i s'han mostrat disposats a la celebració de les reunions pertinents per resoldre el problema de les infraccions legals registrades en aquest subsector per la Inspecció de Treball, i la principal empresa Telefònica ha rebutjat qualsevol possible solució.

2. L'objectiu d'aquesta vaga és; a igual treball, igual salari. Aquesta igualtat és un dret constitucional bàsic:

* Un mateix conveni col·lectiu per als que fan la mateixa feina, amb les condicions de nou ingrés de Telefónica, per a qualsevol dels centenars d'empreses de contracta segmentades. Eliminant els falsos autònoms que són sotmesos a una precarietat esclavista.

* Tenir tots/es unes mateixes condicions laborals, en jornada, salari, etc., deixant de treballar així les més de 60 hores setmanals que moltes persones es veuen forçades a realitzar.

* Tots en plantilla de Telefónica-Movistar i quan un/a treballador/a sigui acomiadat com improcedent tindrà l'opció de reingressar o triar la indemnització. Ningú podrà ser acomiadat per baixes mèdiques justificades i en les guàrdies es conciliarà la vida personal i laboral compensant com a Telefónica.

Comunicat CGT METALL ESTATAL (FESIM):

Lamentem informar que la convocatòria de Vaga per al dia 7 ha estat impossible. Ho hem intentat, ja que el termini dels 5 dies per convocar una vaga estava cobert.

No obstant això ens hem trobat amb la setmana santa i amb el SIMA. Un servei obligatori de mediació en cas de convocatòria de Vaga estatal, en què UGT i CCOO són ​​part necessària en cada mediació. El fet que el SIMA tingui un termini de 72 hores, anterior a la convocatòria de Vaga, i el que aquest dijous i divendres sigui festa a Madrid fa que el dilluns 6 hàgim de retirar la convocatòria del 7 per convocar el 14 d'abril com primer dia legalment convocable.

Més coses; en el SIMA ens han donat la informació que no ha entrat cap petició de vaga estatal de cap sindicat. Per això les informacions o rumors que UGT i CCOO han convocat per al dia 13, no semblen molt veraces, tret que hagin usat un altre mitjà que Telefónica-Alierta i els seus amics del govern de Rajoy hagin pactat.

Nosaltres sí tenim data de mediació en el SIMA per al proper dimecres 8 d'abril
Aquesta setmana que ve, a partir de dimarts perquè en moltes comunitats el dilluns és festa, haurem de veure'ns, informar, mobilitzar i preparar la vaga per al dia 14.
Potser aquest temps feu de la patronal i als agents sindicals l'oportunitat de maniobrar, però també als que lluitem ens donarà més possibilitats de preparar bé per a la Vaga.

Us demanem a tots els que teniu contacte amb la xarxa que s'ha creat per a la coordinació de la vaga, que feu el possible per difondre al màxim aquesta informació.

INFORMACIÓ BLOC DE TELEAFONICA:
http://teleafonica.blogspot.com.es/

Informació de la multiconferència del 1 d'abril de les contractes,subcontractes:

Participa en la mateixa el SG de CGT Telefónica i el SG Metall CGT estatal, anunciant que CGT convoca vaga via el metall.

A la reunió hi ha representants de les diferents tipologies de personal contractat i subcontractat per Telefónica: personal de plantilla, de contracta, de subcontracta i autònoms.

Més informació:

- PACO SELAS. Federació del Metall de CGT Catalunya (FEMEC): Tel. 649,22.93.26

- TWITTER CGT FESIM

- TWITTER CGT TELEFONICA FEDERAL

- TWITTER CGT METALL BCN

>>> Per a més informació i seguiment de la vaga, aneu al web de Contratas, Subcontratas y Autonom@s de Telefónica:
http://teleafonica.blogspot.com.es/

Attached documents