CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la CANC: El Govern de Zapatero utilitza Zarra com una cortina de fum i per guanyar temps per decidir-se per Ascó

Diumenge, 19 setembre, 2010

L’anunci del Ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, que la candidatura valenciana és la millor posicionada des del punt de vista tècnic només intenta desviar l’atenció i desmobilitzar a la ciutadania de Catalunya davant les properes eleccions al Parlament.

El Govern espanyol continua menyspreant les decisions preses per Catalunya.

Davant les diverses informacions que han aparegut a darrera hora d’aquest matí divendres 17 de setembre, que apuntaven que el Consell de Ministres hauria pres la decisió d’ubicar el cementiri nuclear a Zarra (València), la CANC vol manifestar el següent:

- El Consell de Ministres d’avui divendres 17 de setembre no ha pres cap decisió al respecte de la ubicació definitiva del cementiri de residus radioactius.

- El mateix consell de ministres ha anunciat que ha rebut la informació de la Comisión Interministerial que li indica que Zarra és la millor posicionada des del punt de vista tècnic. Ha anunciat també que demanarà uns informes complementaris abans de prendre una decisió definitiva.

- Fins que aquesta decisió no sigui ferma la CANC continuarà treballant per evitar que el cementiri s’ubiqui a Ascó, que continua sent el principal candidat.

- Entenem que aquestes informacions que avui s’han fet públiques només pretenen desmobilitzar a la societat catalana davant les properes eleccions al Parlament de Catalunya, intentar treure la qüestió del cementiri de la campanya electoral, i guanyar temps per allargar la presa de decisió fins després dels comicis catalans.

- Exigim que el Govern de l’Estat espanyol desestimi definitivament la candidatura d’Ascó, donant compliment al que han aprovat el Congrés dels Diputats i el Senat, en el sentit que cal respectar el posicionament de les comunitats autònomes i els territoris afectats.

La CANC fa una crida a la ciutadania i als partits polítics catalans per defensar els acords presos per les institucions i la societat catalanes, que han expressat clara i rotundament la seva oposició a aquesta instal·lació, tal i com han manifestat 147 ajuntaments, 12 consells comarcals, les Diputacions de Tarragona i Lleida, el Parlament de Catalunya, el Govern de la Generalitat, més de 250 entitats, més de 500 membres de la comunitat universitària de la URV, més de 10000 signatures, i per gairebé 7000 al·legacions; i tres de les quatre Cambres de Comerç de la demarcació de Tarragona en qüestionen la seva idoneïtat.

COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR DE CATALUNYA

Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona, 17 de setembre de 2010

http://blogcanc.blogspot.com/