CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la CGT al Rector de la UAB: Com es justifica tot això?

Divendres, 19 abril, 2013

Atesa la gravíssima situació en la que es troben les Universitats Públiques catalanes, en un escenari en el que s’anuncien retallades pressupostàries encara més grans, que en el cas de la UAB poden significar l’acomiadament o no renovació contractual de moltes companyes i companys, tant del PAS com del PDI, a banda de l’empitjorament de les condicions laborals dels que hi quedin, instem al Rector que garanteixi la continuïtat laboral de tot@s. A més, l’instem a que faci pública tota la informació econòmica que se li demanava en la moció que es va aprovar en el darrer Claustre (la segona de la llista).

Així mateix, volem que expliqui com es justifica el següent:

1.- Hi ha un “xiringuito” anomenat MOVE que, al igual que passa amb la Barcelona Graduate School, ha absorbit centenars de milers d’euros de recursos públics. Entre d’altres, veure aquí, aquí (pàgs. 1401 i 1403, hi ha partida de 90.000€ provinent de la UAB); aquí (pàgs. 1201 i 1203); i aquí (pàgs. 1131 i 1133 , hi ha partida de 38.000€ provinent de la UAB). Considera ètic el Rector que es reparteixin tants diners públics al “xiringuito” en qüestió?

2.- Al “xiringuito” se li ha autoritzat “la cessió del dret d'ús dels espais necessaris (uns 200 m2 aprox. com a màxim) per a ubicar el consorci i l'equipament necessari per al seu funcionament”. (acord 3/2008 del Consell de Govern del 31 de gener; veure pàg.3 del BOUAB enllaçat). Com s’explica això Rector?

3.- El “xiringuito” va signar un conveni amb la UAB per: “establir el marc de col·laboració pel que fa a la incorporació de personal del consorci a la docència assignada al Departament d'Economia i d'Història Econòmica”. (Conveni de 6 d’octubre de 2011; veure pàg. 115 del BOUAB enllaçat) Amb qui i quan s’ha negociat això de deixar actuar al “xiringuito” com si d’una mena d’ETT es tractés?

4.- En el portal del “xiringuito” es llegeix: “ MOVE fellow Ferran Sancho is elected Rector of the Universitat Autonòma de Barcelona and MOVE fellow Montse Farell is appointed Vicerector of Economy and Organization”. Rector, no creus que hauries d’anar una mica més en compte, no sigui cas que se’t pugui tirar en cara un possible conflicte d’interessos?

5.- El “xiringuito” en qüestió, entre d’altres tasques es dedica a promocionar estudis sobre perfils genètics per determinar la probabilitat de desenvolupar una malaltia en connexió amb l’industria de les assegurances de la Salut (veure pàg. 4 de l’enllaç). Considera el Rector ètic aquesta mena d’estudis?

6.- Vas perdre les eleccions amb nombre de vots reals. Vas perdre una moció al Claustre que fa que també les haguessis perdut amb vots ponderats (la tercera de la llista). Rector, què penses fer amb tot plegat?

Més informació:

Secció Sindical de la CGT
Universitat Autònoma de Barcelona

- WEB CGT UAB http://cgtuab.wordpress.com/

- TWITTER @CGT_UAB