CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Comunicat de la CGT contra el desallotjament del CSO La Rimaia

Dijous, 4 febrer, 2010

DAVANT DEL DESALLOTJAMENT DE LA RIMAIA (Barcelona)

La CGT de Catalunya es referma, un cop més, en contra d’un desallotjament d’un centre social okupat. Des de fa uns mesos, la Rimaia havia estat un edifici alliberat a l’Eixample de Barcelona on estudiants i diversos col·lectius socials de Catalunya havien construït un espai autogestionat per a fomentar iniciatives de participació i creació de poder popular.

Després de la brutal repressió patida durant el curs passat, diversos col·lectius socials i universitaris s'han dotat d’un espai obert, la Rimaia, per a construir un ensenyament públic, popular, català i autogestionat. Allà on no hi arribaven les polítiques institucionals, hi construïen alternatives els moviments populars. Allà on la repressió tractava de frenar les lluites per una societat més justa, no capitalista, la Rimaia tractava d’obrir espais de debat i reflexió plural, traient l’ensenyament de les aules i àmbits acadèmics per a cercar formes d’autogestió del pensament.

La CGT vol manifestar el dret col·lectiu a l’educació, a la formació integral i crítica, i a l’autogestió, de l’ensenyament, de la producció i de les relacions socials. El desallotjament del passat dimarts manifesta el caràcter repressiu de l’Estat, de les institucions que se’n deriven i del sistema capitalista. Davant dels llibres, la reflexió i les propostes de construcció, els mossos d’esquadra hi van oposar les porres i la violència. Davant del dret a l'habitatge i a l’ús social dels espais abandonats, l’Estat hi va exercir l’especulació i el servilisme als interessos privats. La Rimaia, com tants d’altres centres socials, era una aposta per a la construcció d’un món més just, lliure i igualitari. Allà on en el futur hi reneixin experiències i propostes socials per a un món més just, aquells/es que les impulsin ens trobaran, a la gent de CGT, lluitant colze a colze.

Secretaria d’Acció Social CGT Catalunya

>>> Més informació sobre La Rimaia al seu web: http://larimaia.org/